Arhiiv: 8 juuni 2008

EM’i debütantidel Austrial ja Poolal raske õhtu

Posted in Euro 2008 on 8 juuni 2008 by Tom

Täna alustab siis B-alagrupp oma mängudega ja saab näha, kuidas õnnestub teisel võõrustajal, Austrial oma esimene EM mäng. Võrreldes Šveitsiga peaks Austria olema mõnevõrra nõrgem meeskond, aga nagu juba eilegi mainitud sai, siis koduväljak ja kodupublik võivad tiivad anda. Kui veel natuke õnne ka on ning kui tänasel vastasel, Horvaatial juhuslikult kehv päev on ja alahindab Austriat, siis on kõik võimalik. Aga jäädes nüüd kahe jalaga maa peale, siis tõenäoliselt saab Horvaatia siit kohustuslikud 3 punkti kätte! Kui veel midagi Austria kohta head öelda, siis selle aasta märtsi kuus tehti ilus mäng Hollandiga, kui kaotati 3:4. Kaotus kaotuseks, aga 3 väravat ja Hollandi enda vastu, räägivad juba iseenda eest.

Tänases teises mängus on oodata vähe võrdsemate mängu, ma usun. Poola jalgpall on viimasel ajal arenenud! Selle tõestuseks võib tuua näiteks kasvõi selle, et valikgrupp võideti ühe punktiga Portugali enda ees ja jõuti esimest korda jalgpalli EM turniirile. Muide, Austria ja Poola ongi ainukesed debütandid sellel EM’il ja mõlemad samas alagrupis. Huvitav loos! Mäletatavasti mängis aasta algul ka Eesti Poolaga ja kaotasime 0:2. :) Saksamaa on aga “väheke” kõvem pähkel kui Eesti! Kui ajalukku piiluda, siis omavahel on mängitud 14 korda ja koguni kümnel korral on Saksamaa võitnud ning 4 korda on mäng viiki jäänud. Huvitav, kas Poola teeb ajalugu ja saavutab täna esimese võidu Saksamaa üle? Eks me näe! Saksamaa tõusev ründetäht Mario Gomez (pildil) sellele kaasa aidata tõenäoliselt aga ei kavatse! :P

Kas Šveits piirdub alagrupi mängudega?

Posted in Euro 2008 on 8 juuni 2008 by Tom

Šveitsi mäng jättis mulle isiklikult väga hea mulje, aga kahjuks ilusast mängust alati ei piisa et võita ja nii võttiski hoopis Tšehhi sellest mängust 3p ja tegi suure sammu veerandfinaali suunas. Tõenäoliselt peab Šveits alagrupist edasisaamiseks ülejäänud mängudest võitma Türgit ja tegema viigi Portugaliga ning samas lootma, et Tšehhi kaotab nii Portugalile kui ka Türgile. Ei ole ebareaalne käekäik, aga vähetõenäoline kindlasti. Ja et ebaõnne veel Šveitsil vähe poleks, siis vigastas esimese poolaja lõpus ka veel nende kapten Alexander Frei (pildil) oma põlvesidemeid. Kurb!

Teine A-alagrupi mäng tõi oodatud tulemuse. Kuigi olgem ausad – Türgi näitas ka kohati päris ilusat jalgpalli. Aga kui Portugalil oleks vähegi rohkem õnne olnud ja kui pall poleks nii palju väravaraami tabanud, siis oleks Portugal veel suuremalt kui 2:0 võitnud. Ilusa väravaga sai hakkama Pepe (pildil), kes lõi ka juba varem palli väravasse, aga napilt-napilt suluseisus. Võiks öelda, et õiglus pääses siiski jalule! Tundub, et Portugal jõuab oma taseme poolest vähemalt poolfinaali. Hea õnne korral aga veel kaugemale. :)

Lõpetuseks pean omale tuhka nüüd pähe raputama, sest eelmises postituses räägitud Türgi väravavaht Rüstü ei olnudki põhikoosseisus, vaid istus varumeeste pingil. Võib-olla sellepärast Türgi kaotaski! :D