Arhiiv: 13 juuni 2008

Horvaatia näitas hambaid

Posted in Euro 2008 on 13 juuni 2008 by Tom

Nagu tavapäraselt, toimus tänagi 2 EMi mängu. Grupiks oli sel korral B ja mängud, mida täna vaatajatele pakuti, olid väga vaatemängulised!

Esimeses mängus näitas Horvaatia, mis puust koondisega tegelikult tegu on! Austria vastu ei näidatud pooltki nii ilusat mängu kui Saksamaa vastu. Saksamaa esimese vooru ilus mäng oli justkui luuaga pühitud. Mingi hetk tundusid sakslased täitsa hädapätakatena, kes ei saa mitte kuidagi horvaatidega hakkama. Kui Olic (pildil) Horvaatia teise värava lõi, siis mina igatahes küll ei näinud, kust võiks Saksamaa sellise mänguga võidu võtta.

Lõpus suutis Saksamaa küll ühe värava tagasi lüüa, aga mängu pildi järgi teenis Horvaatia õiglase 2:1 võidu. Ühtlasi kindlustas selle võiduga Horvaatia omale alagrupi võidu ja ootab veerandfinaali vastast mängust Tšehhi-Türgi! Saksamaa võib nüüd loota vaid teisele kohale, aga see tähendab ühtlasi väga põnevat veerandfinaalpaari – Saksamaa ja Portugal!

See aga ei ole veel üldsegi kindel, et Saksamaa teiseks alagrupis tuleb. Enne peab Saksamaa Austriat võitma, kes suutis täna esimesel poolajal tekitada väga häid väravalöömise võimalusi ning mängu viimasel kohtuniku poolt antud lisaminul lüüa penaltist Poola vastu viigivärava ja säilitas teoreetilise võimalus jõuda veerandfinaali. Selleks peab aga Austria tõesti valmistama üllatuspommi ja alistama kodustaadionil Saksamaa. Teonäoliselt seda ei juhtu ja Saksamaa saab siiski veerandfinaalis edasi EMi tiitli nimel heidelda. Veerandfinaalis peaks sakslaste seas rivis olema taas ka Bastian Schweinsteiger (pildil), kes tänase mängu lõpuminuteil punase kaardi teenis…