Arhiiv: 14 juuni 2008

Valitseva meistri tõestamise hetk

Posted in Euro 2008 on 14 juuni 2008 by Tom

Kohe-kohe alustab jalgpalli EMil teise mängudevooruga ka D-alagrupp. Esimeses mängus kohtuvad omavahel esimese vooru võitjad Rootsi ja Hispaania. Ajalugu räägib Hispaania kasuks, sest varasemates omavahelistes mängudes on viiel korral Hispaania võitnud, kolmel korral Rootsi ning kolm mängu on lõppenud viigiga. Favoriit on kindlasti Hispaania, aga eelmises mängus näitas Rootsigi head mängu. Omavahel kohtuti ka valiksarjas ning siis võitis Rootsi kodus 2:0, kuid Hispaania kodus omakorda 3:0. Ma arvan, et tuleb võrdsete heitlus.

Teine mäng on aga sootuks otsustavam, sest nii valitseval EMi meitril Kreekal kui ka Venemaal on punktiarve avamata ja tänane kaotus oleks juba selge ebaõnnestumine käesoleval EMil. Omavaheliste mängude seis on 11:3 Venemaa kasuks, lisaks ka 4 viigimängu, nii et selge favoriit selle näitaja suhtes oleks nagu Venemaa. Kreeklastest vanakesed (pildil) peavad aga nüüd jalad kõhu alt välja võtma ja näitama sellist mängu nagu 4 aastat tagasi, mil võideti EM tiitel.

Hollandlased surusid prantslased põlvili

Posted in Euro 2008 on 14 juuni 2008 by Tom

Eilne EMi päev oli taas üleootuste põnev ja üllatusterohke! 7 löödud värvavat räägivad juba iseenda eest. Üllatuste peategelasteks olid Rumeenia ja Holland.

Rumeenia näitas väga südikat mängu valitseva maailmameistri Itaalia vastu ja kuigi Itaalial oli piisavalt võimalusi, et mäng enda kasuks pöörata, suutis Rumeenia 1:1 viigi kätte saada. Imelise väravaga Rumeenia poolel sai hakkama Itaalia kaitsja eksimuse järel Adrian Mutu (pildil), kes mängu lõpuosas oleks võinud tõusta ka mängu kangelaseks, kui Rumeenia kasuks penalti määrati ja Mutu seda lööma läks. Gianluigi Buffon suutis aga Mutu löögi tõrjuda ja nii oli viik tõsiasi.

Õhtu hilisemas mängus suutis Holland taas suurüllatuse pakkuda. Esimeses voorus 3:0 Itaaliat võitnud Holland võitis ka Prantsusmaad sama suure väravatevahega, 4:1. Prantslastel tekkis väike lootusekiir mängu 71.minutil, kui Thierry Henry (pildil) värava lõi ja tabloole seis 2:1 tuli, aga vaid minut hiljem vastas Hollandi poolelt Robben väravaga ja eduseis oli taas turvaline 3:1. Siis oli juba tunda, et täna on taas hollandlaste päev!

Kui vaadata ajalukku, siis enne eilset mängu olid omavahel Holland ja Prantsusmaa kohtunud 21 korda, millest mõlemi kontosse kuulus 9 võitu ja 3 viiki. Nüüd siis on Holland peal 10 võiduga! Kümnenda võidu Prantsusmaa üle ja teise võidu käesoleval EMil aitasid Hollandile tuua peamiselt vahetusmehed – teise värava autor Robin van Persie (pildil keskel) ja kolmanda värava vormistaja Arjen Robben (pildil vasakul). Mängu algul viis hollandlased juhtima Dirk Kuyt ning mängu viimastel minutitel pani mängule punkti Wesley Sneiyderi (pildil paremal) iluvärav!

Surmagrupis hakkab seega sotid selgeks saama. Selge on see, et Holland on alagrupi esimene, sõltumata viimase mängu tulemusest. Selge on ka see, et vähemalt üks eelmise MMi finalist, kas Itaalia või Prantsusmaa teekond sel EMil lõppeb peale alagrupimänge. Ning juhul kui Itaalia ja Prantsusmaa mängivad viiki, siis on kõik trumbid hoopis Rumeenia käes, kes pääseb ise hoopis veerandfinnali, kui ei kaota Hollandile suuremalt kui kahe väravaga! Tõotab tulla põnev ja tuline jalgpalli-teisipäev!