Arhiiv: 18 juuni 2008

Prantsusmaa langes konkurentsist

Posted in Euro 2008 on 18 juuni 2008 by Tom

Aeg kokku võtta B-alagrupi ja C-alagrupi viimased mängud, kus suuri üllatusi ei sündinud!

B-alagrupis noppis juba alagrupi võidu kindlustanud Horvaatia teises rivistuses mängides ka Poola käest võidu. Tegelikult oli juba esimesel poolajal Horvaatial võimalus juhtima minna, aga esimene poolaeg lõppes siiski 0:0. Teisel poolajal õnnestus aga horvaatidel üks koll ära lüüa ning 1:0 võiduga maksimum punktid alagrupist võtta!

Teine mäng samas alagrupis oli aga olulisemalt tähtsama väärtusega, sest kui Austria oleks Saksamaad võitnud, siis oleks võinud öelda “Auf Wiedersehen, Deutschland!”. Turniiri suurüllatust aga siiski ei sündinud ja Saksamaa võttis suht kesise mänguga 1:0 võidu! Ilusa värava lõi Saksamaa poolel Michael Ballack (pildil), kes esimese mängijana realiseeris käesoleva EMil karistuslöögi väravaks!

Veerandfinaalis ootab Saksamaad ees Portugal, kes on sel EMil näidanud ilusamat mängu kui Saksamaa. Kuid karta on, et senised mängud ei määra veel ära, kes on võitja. Võitja selgitakse homme jalgpalliväljakul!

C-alagrupis oli samuti üks vähemtähtis mäng, aga seda ainult ühe poole jaoks. Holland mängis Rumeeniaga ja oli enne mängu juba kindlustanud alagrupi võidu ning sai saata võrreldes eelmise mänguga koguni 8 uut meest algkooseisus platsile! Rumeenia jaoks oli see mäng aga vägagi oluline, sest võit oleks tähendanud automaatselt ka kohta playoffis! Lisaks sellele, et Holland mängis nõrgemas koosseisus, rääkis veel Rumeenia kasuks fakt, et valikturniiril olid meeskonnad samas alagrupis ning siis suutis Rumeenia kodus 1:0 võita ja võõrsil 0:0 viiki mängida! Kahjuks aga oli Rumeenia jõuvarud prantslaste ja itaallastega mängides otsa saanud ja Hollandi vastu suurt vastupanu ei suudetud osutada. Isegi varumeestega mängides näitas Holland kindlamat mängu ja oli vaid ajaküsimus, millal Holland lööb värava. Pingevabas mängus võitis Holland 2:0 ning teenis Horvaatiaga sarnaselt alagrupimängude pealt maksimaalsed 9 punkti.  Kokku on nüüd Holland löönud kolmes mängus juba 9 väravat, mis teeb keskmiselt 3 väravat mängu kohta! Pole paha või mis?

Teine C-grupi mäng oli aga kahe aasta taguse MM-finaali “kordus”, kui kohtusid omavahel Prantsusmaa ja Itaalia. Kui tol korral õnnestus Itaalial võita alles penaltiseerias, siis eile võideti 2:0 ja kindlustati Hollandi järel tabelis teine koht! Sarnaselt 2 aasta taguse finaaliga, sai ka sel korral prantslane punase kaardi, sel korral oli selleks meheks E.Abidal ja punast kaarti nägi mees juba esimesel poolajal, mis itaallaste elu ülejäänud mängus ka oluliselt kergemaks tegi. Vähe sellest, mängu 8ndal minutil sai vigastada prantslaste üks parimaid mängijaid F.Ribery ja juba see ei tõotanud prantslasele midagi head.  Teisel poolajal kindlutas Itaaliale võidu lahtimängitud karistuslöögist Daniele De Rossi (pildil) kena kauglöök, mis prantslaste müürist suunda muutis ja väravahist mööda lendas. Kokkuvõttes jäigi Prantsusmaa tabeli viimaseks Rumeenia järel. Tõenäoliselt ootab nüüd Prantsusmaad peatreeneri vahetus ja ka meeskonna siseselt koosseisu muutus, et 2 aasta pärast järjekordsel MMil taas võitjasoosik olla!