Guus Hiddink tegi seda jälle!

Eile lõppes 12 päeva kestnud alagrupimängud ja täna näeme esimest playoff-mängu, kus eelmistel headel mängudel pole enam mingit tähtsust ja tähtis on vaid ainult võit! Uus on seegi, et kui siiamaani olime harjunud nägema kahte mängu õhtu jooksul, siis alates tänasest näeme vaid ühte. Aga teeks ülevaate sellest, mis siis eile veel põnevat toimus…

Ainuke veerandfinaalipääse oli eile veel lahtine mängus Venemaa-Rootsi. Rootsit oleks rahuldanud ka viik, mille korral oleks Rootsi edasi saanud tänu paremale väravatevahele. Kuid endisest Rootsist polnud eile enam midagi alles. Venemaa mängis kiiret ja atraktiivset mängu ning võitis teenitult 2:0. Esimese värava au kuulus Roman Pavlyuchenkole (pildil), kes on sel EMil hüvasse hoogu minemas! Venemaal oli ridamisi häid väravavõimalusi, tabades korra isegi ka posti ja latti, nii et Rootsi õnn, et Venemaa isegi suuremalt ei võitnud. Oli see nüüd Venemaa hea päev või Rootsi kehv päev, seda ei oskagi kohe öelda, aga õnnitlema peab Venemaa treenerit Guus Hiddinkit, kes neljandal suurturniiril järjest on nüüd oma juhendava koondise alagrupist edasi viinud! Super! Eks näis, mida suudab Venemaa Hollandi vastu, kes on näidanud siiamaani EMi parimat mängu. Üks eelis on Venemaal olemas – jällegi nende peatreener Hiddink, kes hollandlasena teab vast Hollandi mängust kõike!

Teine eilne mäng üllatust ei pakkunud, kuigi Kreeka oli sellele isegi lähedal. Esimesel poolajal viis kreeklased juhtima Angelos Charisteas (pildil), kes oli just eelmise EMi finaalis ainsa värava lööja ja Kreeka kangelane. Peale seda väravat tundus, et valitsev Euroopa meister saab EMilt lahkuda siiski väikese positiivse emotsiooniga ja võtta vähemalt viimasest mängust võit, aga teisel poolajal läks kõik teisiti. Nõrgemas koosseisu mänginud Hispaania mängis kahel korral Kreeka kaitse üle ning võttis kolmandagi võidu alagrupis, seisuga 2:1. Ühtlasi oli Kreeka meeskond ainus sel EMil, kes jäi punktita alagrupis ning tuleb tõdeda fakti, et eelmise EMi võitja jäi sellel EMil viimaseks! Kurb, aga tõsi.

Lisa kommentaar