Arhiiv: 20 juuni 2008

Eelvaade veerandfinaalidele

Posted in Euro 2008 on 20 juuni 2008 by Tom

Teeks nüüd ühe kiire ülevaate ka ülejäänud veerandfinaalidest.

Esimene neist on juba täna õhtul, kui mängivad Horvaatia ja Türgi. Maailma edetabelis on meeskonnad 15. ja 20.kohal, nii et peaks olema vaadates teisi veerandfinaalpaare, kõige nõrgem paar. Varem on kohtutud vaid kolmel korral ning 2 mängu on jäänud neist viiki, ühe mängu võitnud aga Horvaatia. Lisaks on ka Horvaatia praegu päris heas hoos, sest isegi varumeestega näiteks võideti 1:0 Poola koondis. Vigastusest on paranenud Darijo Srna (pildil), kes peaks Horvaatia veelgi ohtlikumaks tegema! Pean teda ühtlasi ka Horvaatia võtmemängijaks!

Võiks veel meenutada seda, et Horvaatia võitis alagrupimängus 2:1 Saksamaad! Põnev, kas poolfinaalis kohtuvad samad meeskonnad uuesti? Tahaks vastata, et jah, sest vaevalt suudab Türgi teist korda üllatada ja endast tugevam vastane võita. Aga mine sa tea, äkki suudab Türgi teha järgi lausa nelja aasta tagust Kreeka vägitegu! Igatahes sõltub Türgi mäng vägagi sellest, kuidas meeskond end ühtse löögirusikana mängima suudab panna. Meeskonna selge liider ja võtmemängija on kindlasti eelmise mängu kangelane Nihat Kahveci (pildil).

Arvatavasti tuleb taas põnev veerandfinaal ja kui nüüd aus olla, ega play-offis igavaid mänge eriti ei kohtagi! Muide, viimati mängisid meeskonnad omavahel 2004a ja siis mängiti 2:2 viiki.

Homme kohtuvad aga omavahel maailma edetabeli 10. Holland ja 24.Venemaa. Karta on, et siin tundub olema kõige suurema tasemevahega meeskonnad. Aga Venemaa kiired ründajad võivad teravalt nõelata ja siis võib oodata vägagi põnevat mängu! Küsimus ongi, kuidas Hollandi kaitse vastu peab? Eriti kaitsja Khalid Boulahrouz (pildil), kel alles mõned päevad tagasi juhtus peredraama, mille tõttu ta kaotas oma vastsündinud tütre. Võimalik, et mees ei pandagi mängu, aga kui pannakse, siis jääbki küsimus õhku, kas see on õige tegu? Ja sel juhul on tegu ka Hollandi võtmemängijaga, sest teised liinid on Hollandil ühtlaselt tugevad!

Omavahel on meeskonnad kohtunud vaid 6.korral ning suuri järeldusi pole neist mõtet teha – Hollandile 3 võitu, Venemaale 2 võitu ja üks viik. Hollandi vastase Venemaa võtmemängija on aga kindlasti nende ründaja Andrei Arshavin (pildil), kes kahes esimeses kohtumises kandis distsiplinaarkaristust, aga viimases mängus lõi Venemaa kasuks otsustava värava, mis neid veerandfinaali tõi!

Ning pühapäevane veerandfinaal on vaata et isegi kõige põnevam, sest omavahel kohtuvad kunagised euroopameistrid Hispaania ja Itaalia. Siin mängus kedagi võitjasoosikuks pidada oleks patt. Vaatame siiski, mis meeskondadega tegu on. Maailma edetabelis on mõlemad kõrgemal kui üksi teine Euroopa riik, Itaalia kolmas ja Hispaania neljas! Omavahel on kohtutud koguni 29 korda ning seis suhteliselt võrdne, Hispaaniale 10 võitu ning Itaaliale 9 võitu, lisaks ka 10 viiki!

Hispaania mäng sõltub paljuski sellest, kuidas haaratakse keskväljal võim ja kui hästi toetavad poolkaitsjad ründajaid. Nimetaks siinkohal Hispaania võtmemängijaks justnimelt ühe poolkaitsjatest ja selleks on Xavi Fernandez (pildil), kes võib paremal päeval ka väravani jõuda! Ootame- vaatame!

Ning lõpetan oma postituse Itaalia võtmemängijaga. Mõtlesin kaua, kes selleks võiks olla ja otsus on suht õiglane, ma usun. Itaalia on löönud siiamaani kolmes mängus kokku vaid kolm väravat ja mitte ühtegi väravat pole löönud Itaalia ründajad. Luca Tonil (pildil) on võimalusi olnud ridamisi, aga mida veel pole, see on värav. Lõpuks peab ju mees tabama!

Portugali ilus algus sai kiire lõpu

Posted in Euro 2008 on 20 juuni 2008 by Tom

Eilne esimene veerandfinaal pakkus kohe üllatuse. Seda mida ma eile prognoosisin, nii ka läks! Saksamaa võttis end kokku ja võideti Portugal 3:2. Kusjuures Klose mängiski Ricardo üle, nii et Klose vs Ricardo 1:0.  :) Aga Saksamaa vankri lükkas käima kahe aasta taguse omavahelise kohtumise kangelane Bastian Schweinsteiger (pildil) ning Saksamaa kolmanda värava lõi taas nende kapten Ballack, kes nagu ma juba ütlesin, sai mäng varem juba jala valgeks ning karta on, et mees on ka järgnevates mängudes sakslaste trump.

Poolfinaalis peaks Saksamaal olema vastas isegi kraadi võrra nõrgem vastane kui Portugal, kas Horvaatia või Türgi! Nii et Saksamaa astus suure sammu edasi finaali suunas!

Portugal andis küll väärilise lahingu Saksamaa vastu, aga meeldivamad mängud olid siiski alagrupi kaks esimest mängu. Eilsest mängust võiks aga esile tõsta Nuno Gomesit (pildil), kes lõi värava ja on sellega seoses löönud nüüd juba kolmel suurturniiril värava!

Kui aga meenutada negatiivset, siis kaitse Portugalil kuidagi lonkas. Saksamaa  teine ja kolmas värav tulid suht sarnaselt, tsenderduse järel lõid sakslased palli väravasse. Nendes olukordades oleks võinud Portugali kaitjad olukorrad puhtaks lüüa. Ning meelde jääb veel kauaks see, kuidas ühe vea järel Ronaldo maas püherdas ja valugrimasse tegi, aga natukese aja pärast end püsti ajas ja edasi mängis. Teesklus pole kunagi jalgpalli ilu juurde kuulunud, aga kahjuks C.Ronaldo (pildil) oskab seda. Loodetavasti vanemaks ja kogenumaks saades esineb taolisi teesklusi vähem! Ehk juba jalgpalli MMil 2010a?