Türgi tegi taas Türgit…

Eilne esimene poolfinaal tekitas erinevaid emotsioone! Esiteks võiks kohe öelda, et tegu oli vast põnevaima playoffmänguga, kus mõlemad meeskonnad olid mängu jooksul mingi aeg eduseisus, kuid kus samas vastane suutis viigistada ning kus viimasel minutil ilusa väravaga võitja ära otsustati! Teiselt poolt aga segas mängule kaasa elamast teise poolaja pildikatkestused! Nii et tõeline mängufiiling jäi kahjuks ära.

Igatahes jõudis Saksamaa oodatult 3:2 võiduga finaali, kuigi võit oli väga raske tulema! Türgi näitas ikka ootamatult head mängu, kuigi mängiti ju peaaegu terve väljakujagu varumeestega! Türgi 1:0 juhtvärav tegi mulle isegi rohkem rõõmu kui Saksamaa viigivärav mõni minut hiljem! Lootsin, et Türgi värav teeb sellest mängust tõelise trilleri, aga Saksamaa viigivärava järel kartsin, et mäng kulgeb igavalt lõpuni. Aga tuleb tunnistada, et ma eksisin! Kuigi Saksamaa läks 79ndal minutil omakorda juhtima, suutis mõned minutid hiljem Türgi taas viigistada! See tundus juba lausa naljakas, sest jäi mulje, et Türgil on alati kõigile vastaste väravatele vastus olemas! Viigistajaks ei olnud aga keegi muu, kui nende eelmise mängu päästeingel Semih Sentürk (pildil).

Tundus juba, et Türgi on taas (TAAS!) imet tegemas, aga 90ndal minutil kustutas sakslaste vasakkaitsja Philipp Lahm (pildil vasakul) türklaste unistuse jõuda EMi finaali ning türklaste imeline teekond lõppes sel korral poolfinaalis nagu ka 6a tagasi MMil. Tuleb Türgit tänada, et ta pakkus jalgpalli sõpradele uskumatuid mälestusi sellel EMil. On, mida meenutada!

Mis veel Lahmi väravasse puutub, siis see oli tema karjääri tähtsaim värav nagu mees isegi hiljem kommenteeris! Olgu siinkohal nimetatud ka teised Saksamaa sangarid – esimese värava lõi B. Schweinsteiger (pildil paremal) ning teise värava autor oli M.Klose!

Kuna otseülekandes ei näinud ei Klose väravat ega ka Sentürki väravat, siis vaatasin need väravad interneti avarustest uuesti üle. Klose väravalöögi ajal oli näha, kuidas eksis Türgi väravavaht Rüstü ja  Süntürki väravale eelnes Türgi kaitsja Sabri Sarıoğlu väga hea eeltöö, mängides üle Lahmi enda!

2 kommentaari to “Türgi tegi taas Türgit…”

  1. Ma ei jäta sind ikka rahule :D

    Midagi kahtlast on siin jälle :P

    “Kuigi Saksamaa läks 89ndal minutil omakorda juhtima, suutis mõned minutid hiljem Türgi taas viigistada!”

    “Tundus juba, et Türgi on taas (TAAS!) imet tegemas, aga 90ndal minutil kustutas sakslaste vasakkaitsja Philipp Lahm…”

    selle ühe minuti jooksul, mis sinna vahele jäi, jõuti nähtavasti päris palju ära teha :D:D

  2. irw :D
    ju ma siis arvasin, et mänguaeg on 100minutit, sest ma teadsin, et klose lõi 11 minutit enne mängu lõppu värava ja nii ma arvutasin siis, et 89 on õige! :P

    Aga tänan tähelepanu eest! :)

Lisa kommentaar