Arhiiv: märts, 2009

Harsh Times (2005)

Posted in 8/10, filmindus on 30 märts 2009 by Tom

Juba ammu võtsin hoogu, et vaadata Training Day (2001) autorite poolt valminud uuemat filmi Harsh Times. Algul ei kippunud ma mitte kuidagi seda vaatama, sest leidsin koguaeg omaarust midagi uuemat ja paremat, mida vaadata. Kuni lõpuks saabus päev, mil näidati seda filmi alles hiljuti ühelt eesti telekanalilt. Kuna toodi lausa kandikul mulle see film ette, siis ei saanud ma seekord vaatamata jätta.

Ja ausalt öeldes mul pole lihtsalt sõnu. Ma peaksin vabandama nüüd, et ma selle filmi vaatamisega nii kaua venitasin, sest tegu oli väga põneva ja kaasahaarava filmiga. Millegi pärast oli mul sellest fimist kujunenud hoopis teistsugune eelarvamus. Ja kuna ma sellest filmist suurt midagi ei osanud oodata, siis sellepärast vist suutiski Harsh Times  mind lausa rohkem kui natuke üllatada. Filmist nii palju, et tegevus toimub peamiselt sellises karmis linnas, kust ei puudu narkootikumid, relvad ja kuriteod. Kuidas kaks head sõpra sellises pingelises igapäevaelus toime tulevad, annabki film vastuse!

Kui ma eelmisel nädalal panin filmile Marley and Me hindeks lausa 9/10, siis ütleks, et see film on peaaegu sama head hinnet väärt. Siiski jään reaalsuse piiridesse ja annan eelpool räägitud filmile hindeks 8/10, sest tahan loota, et näen veelgi paremaid filme ja siis on mul hinde panemiseks natuke veel mängimisruumi! :)

Selline huvitav fatk filmi kohta, et sõna “fuck” ja selle sõnaga seotud väljendeid kasutati kokku 296-l korral selle filmi jooksul, mis teeb keskmiselt ühe minuti jooksul 2,47 korda! Ausalt öeldes ma ei pannud seda tähelegi! Kas see tähendab nüüd, et ma olen rikutud mõtlemisega? Ei, ma arvan, et ma olin lihtsalt nii filmi sisse süvenenud! :)

Tunnike veel…

Posted in F1-ennustus on 29 märts 2009 by Tom

Ärge nüüd ainult arvake, et ma olen mingi jube vormeli fänn. Jälgin sõite küll regulaarselt, aga kui nägemata jääb, pole ka midagi hullu lahti! Tuletan lihtsalt meelde, et tunni aja pärast, kui antakse start esimesele hooaja etapile, lõppeb ühtlasi võimalus esimese etapi ennustusest osa võtta! Iga etapi eel ootan ennustust sisuga: kes jõuavad punktikohtadele ehk esikaheksasse? Ja  ennustusest võivad osa võtta absoluutselt kõik inimesed, mingit soolist ega vanuselist piirangut ei ole! :)  Tõsi, selleks, et ennustusest osa võtta, peaks ikka natuke midagi teadma ja natuke ka huvi F1 vastu tundma…

Ennustusvõistlusest lähemalt lugemiseks klõpsa paremal pool olevas menüüs lingile “F1 2009 ennustus”.

mclaren2009

Noor Ameerika lauljatar lööb laineid

Posted in muusika on 26 märts 2009 by Tom

Alles eelmisel nädalal, 20.märtsil , 23.aastaseks saanud Lady Gaga on oma hittlooga Poker Face tõenäoliselt paljusid kummitama hakanud. Tõenäoliselt teavad paljud ka tema albumi The Fame avalugu Just Dance, mida Lady Gaga esitas koos lauljatega Colby Odonis ja Akon.

Need on aga vaid kaks lugu Lady Gaga esimeselt debüütalbumilt, mis on tervenisti täis häid lugusid. On nii kiiremaid kui ka rahulikumaid lugusid nagu ühele popartistile ikka kohane. Üks esimesi lugusi, mis mind kummitama hakkas seda albumit kuulates, oli Boys Boys Boys.

Rahulikematest lugudest tasuks välja tuua lood Again Again, Brown Eyes ja Eh Eh [Nothing Else I Can Say), mis isiklikult mulle vist isegi kõige rohkem neist meeldib.

Igaks juhuks tooks siinkohal välja, et esineja Lady Gaga tegelik nimi on hoopiski Stefani Joanne Angelina Germanotta! Kes teadis juba ta nime, sellele suur kummardus!  :P

Kokkuvõtteks soovitan seda plaati neile, kellele Poker Face peale läheb, aga ka teistele, sest plaadil on päris erineva stiiliga lugusid. Jään huviga ootama Lady Gaga teist albumit, lootes, et teine on vähemalt sama hea…

album_cover-the_fame

Lõpetuseks tooks välja veel ühe loo, mis tundub mulle lihtsalt naljakalt lahe (oli see nüüd alles väljend) :) Loo nimeks Lovegame.

Vormel-1 ennustusvõistlus ootab osalejaid

Posted in blog, F1-ennustus on 26 märts 2009 by Tom

Eelmisel suvel viisin läbi põneva ennustusvõistluse jalgpallis, Euroopa Meistrivõistluste raames. Mõtlesin, et pakun mu blogile sattujatele ja tuttavatele võimaluse ka vormelit sel aastal ennustada. Eks näis, kuidas asi edasi areneb, aga alguse saab F1 ennustusvõistlus juba tuleval nädalavahetusel, sest pühapäeva hommikul sõidetakse Austraalias teatavasti hooaja esimene etapp.

Täpsemalt ennustusvõistlusest ja reeglitest lugege kõrval asuvas menüüs olemast teemast F1 2009 ennustus

Ja endiselt reklaamin uut F1 blogi, mida ma ise huviga loen ja kust leiab nii mõndagi huvitavat!

TÜ/Rock tegi seda jälle

Posted in sport on 25 märts 2009 by Tom

Sai siis eile käidud Saku Suurhallis BC Kalev/Cramo ja TÜ/Rock’i vahelist korvpalli heitlust vaatamas. Tegu oli siis teatavasti Balti liiga esimese veerandfinaalkohtumisega. Ja olgem ausad – nii palju rahvast pole Saku Suurhallis juba ammu korvpalli vaatamas olnud! Juba enne mängu algust tekkis väga mõnus fiiling. Ja rahvas tegi ikka päris kõva lärmi! Võimas!

Aga tegelt tahtsin ma sellest rääkida, et Kalevi mäng oli ikka väga mannetu. Rünnak oli koguaeg jube puine ja iga korv tuli suure pingutuse tagajärjel. Ainus ilus korv, mis meelde jäi, oli Kalevi teine rünnak, kui Linehan murdis korvi alla ja tõmbas mehed enda peale ning söötis korvi all vabaks jäänud Foxile. Lihtsad kaks punkti olid kirjas. Rohkem aga nii ilusaid rünnakuid ma ei mäletagi Kalevi poolt. Tundub, et Kalevil on mingi play-off’i needus peal. Et kui on tegu tähtsate mängudega, siis enam ei osata ladusat korvpalli mängida. Tartu klubi on aga vastupidine meeskond. Mäletame ju hästi, kuidas Rock eelmisel aastal Eesti Meistrivõistluste finaalis Kalevit 4:0 võitis.

Mu sisetunne ütleb, et Rock võidab laupäeval ka teise kohtumise oma kodusaalis ja pääseb Balti liiga Final Four’i, mis aga tähendab automaatselt omakorda seda, et Final Four ei toimu taaskord Eestis. Väga kahju. Mis Kalevisse veel puutub, siis tõesti jääb selline mulje, et osatakse mängida vaid siis, kui pole elektrit õhus! Sellisest Kalevist, kes näitas ilusaid mänge näiteks alles hiljuti Zalgirise ja Ventspilsi vastu, polnud eile enam suurt midagi järel. Kuigi ma olen alati hoidnud Kalevile pöialt ja teen seda edaspidigi, siis peale eilset mängu ma enam ei imestaks isegi selle üle, kui Rock võidab ka sel aasta KML’i kulla. Kas nüüd päris 4:0 ülekaaluga nagu eelmisel aastal, aga 4:1 või 4:2 võitude vahega vabalt, kui Kalev millegagi ei üllata. Rockil on lihtsalt see meeskonnahing, mida Kalevil kahjuks pole!

Logitech®Wave juhtmevaba klaviatuuri hullus

Posted in eluolu on 24 märts 2009 by Tom

Kuna häda ajab härja kaevu, st et vana vajab välja vahetamist, siis käisin poes uurimas uusi klaviatuure arvutile. Algul mõtlesin, et ostan midagi odavat, aga kui juba uurima hakkasin, siis hakkas meeldima vähe kallim komplekt. Ja kohe tõsiselt hakkas meeldima. Ja hakkas nii meeldima, et kavatsengi suure tõenäosusega ära osta! :P Kui nüüd kõik plaanipäraselt läheb, siis juba 2 nädala pärast olen ma uue juhtmevaba Logitech® Wave klaviatuuri ja Logitech® LX8 laserhiire omanik! :)

Kui keegi omab nimetud klaviatuuri, siis ma oleksin väga tänulik, kui keegi ka kirjutaks, kas see on ikka väärt ost?

Võrreldes nüüd sellega, mis mul siin laual praegu on, siis plusse on uue kauba juures kohe päris palju:
+ klaviatuuri allosas on pehme materjal, kuhu trükkides käsi toetada
+ klaviatuuril on erifunktioonidega lisaklahvid nagu näiteks heli reguleerimine, kalkulaator, arvuti sulgemine jpm
+ klaviatuur ja hiir on juhtmeta ja ma saan nendega ka arvutist eemal arvutile käsklusi anda
+ klaviatuur on ilusa disainiga :)
+ lainelise kujuga klahvid peaksid idee poolest olema abiks pimekirja kasutamisele
+ hiirel on lisanupud külgede peal, lisaks saab rullikut nii paremale kui ka vasakule liigutades nupuna kasutada
+ tegemist on laserhiirega, mis peaks andma sujuvama ja parema hiire liikumise ning täpsuse

Tõenäoliselt siis, kui ma olen juba klaviatuuri soetanud, ilmnevad veel mõned plussid, mida ma praegu kindalt ei julge väita. Näiteks arvan ma praegu, et uuel klaviatuuril ei tee klahvid trükkimisel ka nii suurt klõbinat nagu vanal klaviatuuril need seda teevad.

Müügil on see mu ihaldatud klaviatuur praegu näiteks poes Euronics.

Marley and me (2008)

Posted in 9/10, filmindus on 22 märts 2009 by Tom

Pühapäev peaks olema väga hea päev, mil soovitada mingit filmi vaatamiseks. Kuigi täna on nii ilus päiksepaisteline ilm, et päeval toas passimine oleks sulaselge patt,  võib ju õhtu ikka filmi päralt olla.

Soovitaks siis filmi, mida viimati kinos vaatamas käisin – Marley and Me

Tegu on tõeliselt südamliku filmiga, millest kolmveerand filmi on eriti häid nalju täis! Tõsiselt! Pole ammu juba südamest kinos mingi filmi ajal nii naernud, aga selle filmi ajal sai seda tehtud! Filmi lõpp aga oli täis draamat, nii et endalegi tuli klimp kurku ja silmad läksid vesiseks. Seda juhtub ka harva!

Film räägib põhimõtteliselt ühe pere elust 14 aasta vältel, mil soetatakse oma perre väike armas kutsikas, kes aga tuleb välja, ei olegi nii armas, kui alguses paistab…! :) Huvitavaim fakt, mida peale filmi välja uurisin on see, et filmi peategelast, koera Marley’t kehastas filmis kokku 22 erinevat koera. Kusjuures täpselt pooled, 11 olid neist kutsikad, sest filmivõtete päevade vahed venisid nii pikaks, et oli vaja võtetele uus kutsikas võtta, sest eelmine oli vahepeal juba kõvasti kosunud! Nii et film on sellesmõttes väga petlik! :P Aga kui selle peale ei mõtle, siis on tegu ikka äärmiselt südantliigutava filmiga, kõigi nende jaoks, kel vähegi tunded olemas ja kes omavad või on omanud koera.

Kui hinde andmisest rääkida, siis ei oskagi kohe midagi anda. Peale kinosaalist lahkumist oleks andnud hetkeemotsioonide najal koheselt 10/10, sest mul läks filmi ajal isegi see meelest, et loodus kutsub! :D  Pole tõesti analoogset filmi enne näinud, vähemalt ei mäleta. Aga kuna arvan, et saaks veel paremini teha, siis jääb hindeks 9/10, mis on ka tegelikult väga hea hinne!

Teadupärast on film tehtud samanimelise raamatu alusel, nii et raamatuinimestele soovitaks ka siis seda raamatut lugeda!

Kas pikkus on oluline?

Posted in blog on 21 märts 2009 by Tom

Eile ütles mu Musi mulle, et mu postitused on imelikult lühikesed, napisõnalised. Või midagi sellist. Ei mäleta enam täpselt. Lisas veel, et see ei ole minulik.

Aga miks peab olema minulik? Või kes üldse ütleb, mis on minulik? Kas ma ei võigi muutuda?  Äkki ma tahangi vaheldust. Arvan, et parem on, kui ma teen lühikesi postitusi, kui see, et ma ei tee üldse postitusi.

Nii et harjuge muudatustega! :P

Ei suuda emotsioone vaos hoida

Posted in üritused on 20 märts 2009 by Tom

Yes! Algas kevad! :D

Inimesed loomade nahas

Posted in filmindus on 20 märts 2009 by Tom

Vend saatis mulle päris vahva videoklipi, mille peategelased on pingviin ja jääkaru, aga päris paljud inimesed näevad iseennast neis loomades endis! :D

Minu puhul see video siiski ei kehti, kuna ma käin graafikuga tööl!