Arhiiv: aprill, 2009

Lõpuks tekkis ainuliider

Posted in F1-ennustus on 25 aprill 2009 by Tom

Kui peale esimest ennustusvooru jagasid esikohta kaks mängijat, siis peale teist etappi omasid esikohal võrdselt punkte lausa viis mängijat. Nüüd, peale kolmandat ennustust, tekkis lõpuks ka üks ainuliider ja selleks on Margus. Jutt käib loomulikult F1 2009 ennustusvõistlusest, mille lingi leiate endiselt paremalt poolt menüüst! :) Mis konkreetselt Marguse ennustusse puutub, siis märkimisväärt on ehk see, et ta oskas näiteks täpselt ette näha, et Buemi tuleb kaheksandaks – hämmastav!

On vaid nädal möödas ning homme on juba uus võidusõit Bahreinis. Seega kõik vormeli huvilised, pange just nüüd pead tööle ja püüdke ennustada, kes jõuavad homsel etapil esikaheksasse? Ennustada aega veel tervelt homse etapi stardini.

Eelmises voorus koguti taas enim punkte 23 nagu ka teises voorus see oli ja seda 40st maksimumist. Seekordne parim ennustaja oli Rando ja see hea tulemus tõstis ta kohe ka kolmandat kohta jagama. Kuna hetkel alles hooaja algus, siis on muidugi veel kõik lahtine ja ka uued ennustajad võivad lõpuks ette otsa pürgida. Eelmise vooruga liitus 4 uut ennustajat – eks näis, palju homme, neljandas ennustusvoorus.

Balti liiga finaalturniirile!

Posted in üritused on 24 aprill 2009 by Tom

Aga mina põrutan nüüd Kalevi ja Margusega Tartu, BBLi Final Fourile! :)

Usun, et saame sealt uskumatud elamused! Sisetunne ütleb seda! :P

 

Transporter 3 (2008)

Posted in 6/10, filmindus on 19 aprill 2009 by Tom

Pea nädal aega oli mu blogis üleval küsimus, et millist seikluspõnevikku võiks järgmisena vaadata. Suht suure ülekaaluga (70% kogu häältest) võitis küsitluse film Transporter 3 ja eile õhtul saigi see siis ära vaadatud.

Film oli minu jaoks natuke üle pingutatud ja vedas mu lootusi veidi alt. Peamiselt sellega, et filmi oli hangitud hulganisti odavaid näitlejaid, kes pole väga usutavad. Lisaks oleks võinud filmist puududa Robert Knepper, kes on minu jaoks hetkel seriaalist Prison Braek tuntuks saanud kui Theodore ‘T-Bag’ Bagwell osatäitja. Hetkel on nii, et ükskõik ka kus mujal see mees ei mängiks, ikka kujutan teda ette kohe sellisena, nagu ta on seriaalis Prison Break. Õnneks oli ta vähemalt selles filmis omas elemandis – paha ja omakasupüüdlik. Hoiatan igaks juhuks ette neid, kes pole filmi näinud, et järgnevas lõigus paljastan mõned filmistseenid, nii et kes ei soovi filmist endast midagi teada, jätku järgmine lõik vahale…

Peaosas oli endiselt õnneks Jason Statham, kes päästis filmi, seda sõnaotseses mõttes. Filmi sisuks, nagu eelnevate osade põhjal ka järeldada võib, oli endiselt ühe “paki” toimetamine ühest punktist teise, aga mis selles osas asja huvitavaks tegi, oli see, et peategelasel Frank Martinil oli seekord kohustus autos või auto ligidal koguaeg püsida, vastasel juhul oleks käinud ilus pauk ja peategelast poleks enam olnud! :) Igasugune action ja trikid läksid mulle isegi üllataval kombel peale, eriti filmi lõpuosas, aga alguses, kui Frank jälitas jalgrattaga sõiduautot ja suutis sama kiiresti edeneda kui auto, pani mind küll ohhetama. Liiga sürr oli! Aga nüüd on palju kindlasti neid, kes tahaks mulle vastu vaielda. Eks igal ühel oma maitse! :)

Heale põnevusfilmile annan hindeks 6/10. Täiesti rahuliku südametunnistusega. On vähe filme, mille kolmas osa on veel nii hea. Loodan aga, et antud järg oli sellele filmisaagale viimane, sest tõenäoliselt ei kannataks neljas osa enam kriitikat…

Lõpetuseks jälle üks huvitav fakt – peategelaste Frank Martini ja Johnsoni kaklust võeti üles 2 päeva, mille jooksul oli Johnsoni mängimiseks vaja dublanti vaid ühes keerulisemas kaklusstseenis. Hästi tehtud Robert Knepper! :)

PS! Eile jätkus USAs Prison Break, st eetrisse läks 4.hooaja 17.osa!

PS2! Paremal ülal näete juba ka uut küsitlust, mille põhjal sooviks siis teada, millist filmi (mis sisaldab mingil määral draamat), võiksin järgmisena vaadata?

Ilmataadil jälle katus sõidab

Posted in varia on 18 aprill 2009 by Tom

Vahepeal oli nagu kevad juba mingi aeg, aga nüüd on jälle nii külm väljas, et pidin talvejope täna uuesti selga panema. Ja õigesti tegin! Tööle tulles hakkas lund sadama! Jah – LUND! Mõni kes lõunani täna magas, see vast ei näinudki lund, sest kadus see õnneks sama kiiresti kui ilmus. Igatahes kesklinna jõudes sadas hommikul ilusat laia lund, nagu parimatel talve päevadel. Aga miks kurat seda nüüd kevadel vaja on? Sadagu talvel ja kõik on õnnelikud!

Teisipäeval sai sel aastal esimest korda ka jalgrattaga sõidutud, kokku u 10km. Aga sel õhtul oli nii külm sõita, et ei kujuta ettegi, millal uuesti ratta selga kutsub…

Pilt ka teile tänasest hommikust! :)

Homme jätkub F1 2009 ennustusmäng

Posted in F1-ennustus on 18 aprill 2009 by Tom

2 nädalat on möödas ja käes on selle aasta kolmas etapp. Sel korral sõidetakse siis Hiinas. Kõik on oodatud omapoolset arvamust jagama, kes siis tulevad sel korral esikaheksasse?

Mäletavasti lõppes Malaisi GP suure vihmasaju tõttu ootamatult punase lipuga. Sellises olukorras napsas omale kõige rohkem punkte ennustusvõisltuses uus mängija PaulKamm.  Muide, teise etapiga liitus 10 uut mängijat! Kui aga peale esimest etappi jagasid esikohta 2 mängijat, siis nüüd, enne kolmandat etappi, on esimesel kohal 31 punktiga tervelt 5 ennustusvõlurit!

Kes neist läheb ainuliidriks? Kes teeb sel korral kõige täpsema ennustuse? Palju tuleb uusi mängijaid juurde?

Kõigele neile küsimustele saame juba homme vastuse! ;)

redbull

Roheliste rattaretke ja Viljandi folgi esinejad teada

Posted in üritused, muusika on 14 aprill 2009 by Tom

Nüüdseks on siis lõpuks ometi selge, kes esinevad Roheliste Rattaretkel. Toimub see siis 8.-10. mail ja Pärnumaal ning kannab nime “Kuidas elad, Luitemaa?”. Reede õhtul esineb Svjata Vatra, laupäeva õhtul Justament ja pühapäeval peaks retke lõpetamisel esinema Liisi Koikson.

Lisaks on üleval ka juba info, kes ja mis päevadel esinevad selle aasta Viljandi Folgil. Ära märkida tasub kindlasti Vägilased, Zetod ja Lenna Kuurmaa, VLÜ, Johansonid ja taaskord Svjata Vatra. Kõiki esinejaid näete aga siit.

Mina olen rahul! :)

The X Files: I Want to Believe (2008)

Posted in 7/10, filmindus on 13 aprill 2009 by Tom

Eelmisel nädalal oli mu blogis üleval küsitlus, kus küsisin, et millist õudusfilmi soovitate mul järgmisena vaadata. Enim hääli kogus ootuspäraselt film The X Files: I Want to Believe (2008). Ja nagu lubatud, siis nüüd on ka väike teemakohane postitus tulemas…

Esiteks ütlen kohe ära, et film oli üllatuslikult hea! Ei oleks osanud oodatagi, et film mulle nii meeldib, sest kunagi kui jooksis X-Filesi sari, siis see mulle väga peale ei läinud kusjuures. Võib-olla olin siis liiga noor veel, ei tea. Üks asi valmistas aga pettumuse. Pool filmi ootasin, et millal siis õudsaks läheb, aga ei midagi. Lootsin siis, et ehk lõpus läheb hirmsamaks, aga taas ei miskit. Põnev oli ta nüüd küll, aga oodatud õudust polnud. Tundub, et tegu oli vale filmiga antud küsitluses. Samas olen rahul, et see film hääletuse võitis ja et selle ära vaatasin. Kusjuures päev hiljem, ehk siis eile õhtul, hakkasin uuesti filmi algusest vaatama, sest alguses jäi paar kohta segaseks. Aga mida rohkem algust vaatasin, seda huvitavam veel film tundus, sest siis sain paljudele asjadele paremini pihta. Ja ootamatult olin jõudnud filmi vaatamisega ka teistkordse lõpuni! :D Ei ütleks nüüd, et tegu mingi superfilmiga oli, aga seda võin küll öelda, et teistkordne vaatamine andis palju juurde! Samas nii pea seda uuesti nüüd kindlasti ei vaata! :)

Kes pole seda filmi varem näinud, siis neile infoks nii palju, et David kehastab endiselt Fox Mulderit, kes hakkab lahendama olukorda, kus inimesed kaovad jäljetult ja ainus niidiots, mis algul annab lootust kadunuid leida, on üks selgeltnägija, keda aga ka kahtlustatakse kadunud inimestega seoses, kuna keegi ei taha teda väga uskuda ega usaldada, peale Fox Mulderi…  Kes on siis lõpuks hea, kes paha ning kuhu ja miks inimesed on kadunud, jäägu juba filmivaatajate endi avastamisrõõmuks.

Heale põnevusfilmile, kus natuke ka ulmet sees, annan ma julgelt hindeks 7/10. Ühesõnaga neile, kes kunagi vaatasid ka Salatoimikute seriaali, soovitan seda filmi kohe kindlasti vaadata. Saate taas Mulderi ja Scully seiklustele kaasa elada. :)

Lõpetuseks midagi lõbusat. Filmi kodulehelt saab minna mängima üht mängu, mis paneb teie tähelepanelikkuse proovile. Mäng koosneb kokku üheksast videoklipist, mida peate hoolikalt jälgima, sest pärast igat klippi tuleb küsimus antud klipi kohta! ;) Proovige, kui hästi te sobite uurijaks/detektiiviks! :P Olgu siinkohal ka öeldud, et mina kogusin näiteks 3400 punkti. Ma arvan, et see on suht keskmine tulemus…Vahva mängu leiate sellelt lingilt.

Ja üleval on ka juba uus hääletus, seekord seiklus-põnevus filmi kohta, nii et soovitage midagi. Nädala lõpus vaatan enim hääli saanud filmi ära ja kriban jälle üht-teist!

E-Type veel hingitseb…

Posted in muusika on 11 aprill 2009 by Tom

Sai siis väheke lapsepõlve meelde tuletatud ja avastasin alles hiljuti tegelikult, et lapsepõlve üks lemmikumaid ansambleid E-Type on ka veel 2007.aastal ühe albumi välja andnud, nimeks sel Eurotopia.

Üldiselt on plaat täis ainult tempokaid diskolugusid, nii et esimesel kuulamisel tunduvad kõik lood kuidagi ühesugused. Tuntumaid lood plaadilt võiksid siiski vast olla “True Believer” ja “Eurofighter”, mis on singlitena ilmunud. Endale mulle aga jättis vast kõige parema mulje lugu pealkirjaga “Ding Ding Song”, sest see erineb väheke teistest.

Kui nüüd jätkata teistest lugudest erineva loo otsimisega, siis vaieldamatult on ka selleks albumi viimane lugu “Inside”, aga vot see ületab juba selle muusikastiili piiri, mis mulle meeldib. Nii et minu poolest oleks võinud see lugu plaadil ka olemata olla.

Üleüldse erineb plaat rohkesti vanematest albumitest selle poolest, et kui E-Type’i naislauljana teame artisti nimega Na Na ehk Nana Hedin, siis Eurotopia albumil on naislaulja rollis hoopis keegi Sanne Karlsson. Ja ausalt öeldes on tema häält albumit kuulates isegi rohkem kuulda kui legendaarse Bo Martin Erik Eriksson robotlikku ja mahedat häält. :)

Album on lühike, vaid 9 looga ja üks neist üheksast on meelepärane lugu veel nimega “Tide”.

Kokkuvõtteks võib öelda, et see album ei üllata millegagi. Lihtsalt tuletab vanu häid aegu meelde, kui sai E-Type’i fännatud! Nii et E-Type austajatele soovitan seda albumit kuulata, aga ülejäänud võivad piirduda ka vabalt nende lugudega, mis selles postituses kõlavad nagu näiteks ka lugu “Last Day Alive”.

Elu nagu filmis

Posted in filmindus on 11 aprill 2009 by Tom

Tähelepanelikumad on vast märganud juba, et paremale menüüsse on tekkinud uus link Filmielu 2009. Sealt nimekirjast leiate filme, mida ma olen vaadanud 2009.aastal. Võimalik, et mõni aasta alguses vaadatud film on ka puudu, aga no mis siis ikka. Juhin tähelepanu veel sellele, et uue vaadatud filmi lisan nimekirja algusesse mitte lõppu. Klõpsates filmi nimele, satute filmi ametlikule kodulehele. Mõne filmi kodulehelt võib leida nii mõndagi huvitavat! ;) Filmi järel on minu poolt antud hinne nimetatud filmile ja seejärel link imdb’le ja ka minu blogi postitusele, kui ma olen nimetatud filmi kohta midagi kirjutanud.

Ah et milleks see nüüd siis hea on, küsite? Ega ma isegi veel täpselt ei tea! :) Saate ehk teada, milliseid filme ma vaatan ja kuidas teie maitse minu filmimaitsega ühtib. Ja kui aasta läbi, saan näiteks vaadatud filmide põhjal koostada edetabeli või mida iganes! :P

Ja eks kui asi mõttetuks muutub millalgi, saan ju igal ajal asja pooleli jätta!

Tehnika top5

Posted in eluolu on 9 aprill 2009 by Tom

Viimase 8 kuu jooksul olen kokku ajanud endalegi üllatuseks omale päris hääd kraami! :) Top5 sai koostatud peamiselt kasutustiheduse järgi!

1.koht

Monitor Samsung T200 – kui ma nüüd ütlen, et vana monitor oli mul kineskoop, siis vist pole vaja seletada, kui rahul ma uue monitoriga olen! Aga üks naljakas seik meenub sellega. Kui esimest korda sai see karbist välja võetud ja lauale asetatud, siis tekkis väike paanika. Ma ei suutnud ligi minuti vältel leida nuppu, kust monitor voolu alla läheb! Lõpuks poolkogemata avastasin, et power-lüliti on hoopis “puutetundlik” põhimõttega! :)

2.koht

Klaviatuur ja hiir Logitech Cordless Wave – tegu siis tootega, millest ma alles eelmise kuu keskel oma blogis rääkisin ning mille ma nüüd aprilli algul ka omale soetasin ja läks nii õnnelikult veel, et kui muidu on selle letihind u 1300kr, siis Osturalli ajal maksis nimetatud toode Viru Keskuse Euronicsis vaid 899kr. Asi tundus algul isegi mulle kahtlane, et äkki on tegu mingi teise tooteda, aga ei. Täitsa päris ja olen siiamaani peale nädalast kasutusaega sellest klaviatuurist ja hiirest vaimustuses! :P

 

3.koht

MP3-mängija Philips SA2625 – see sai ostetud vist eelmise aasta detsembi kuus, aga kust kohast, seda ma küll enam ei mäleta. Suhteliselt ekspromp ost oli, aga tuleb tunnistada, et ma pole pidanud seda ostu kahetsema. Lisaks mp3-mängimisvõimalustele on ka raadio peal. Võrreldes eelmise mp3-mängijaga on mahtu rohkem, varasema 1Gb asemel 4Gb, aga lugude mängimise võimalused on sutsu kehvemad. Ja vana mängija puhul oli veel see hea, et uuesti sisselülitamise korral jätkas ta mängimist selle looga, mis eelmine kord pooleli jäi! Põhjus, miks aga uus sai ostetud, oli see, et vanal mängijal oli sisemine aku ja lõpuks läks see aku nii läbi, et ei pidanud enam tundigi vastu. Nimetatud mängija sisse käib aga üks AAA-patarei või aku. Senimaani on vaja läinud u 4 patareid, aga võimalik, et mingi aeg lähen üle akudele…

 

 

4.koht

Printer Canin iP4500 – oi kui abiks asi see ikka on. Tegelt sai see printer ostetud peamiselt selle jaoks, et saaks prinditavatele toorikutele pilte peale printida. Olin varem seda lõbu töö juures mõned korrad teinud ja hakkas nii meeldima, et muretsesin omalegi sama seeria printeri, aga vähe uuema mudeli siiski. Lisaks on vaja näiteks Musil suht tihti kooliasju välja printida ning sellegi tööga saab otseloomulikult see hakkama. Lisaks olen printinud ka mõned 10×15 pildid otse fotopaberile ja peab tunnistama, et väga hea kvaliteet tuleb, põhimõtteliselt sama mis fotolaborites, tavakasutaja vahet ei teeks! Aga see fotopaberitele printimine kulutab muidugi silmnähtavalt tinti, nii et seda ma eriti ei harrasta. Senimaani olen pidanud vahetama vaid ühe musta tindikasseti ära, aga värvilised ootavad ka varsti oma järjekorda, on juba mõned pooltühjad… Kokkuvõtteks ütlen, et kui vaja ainult näiteks teksti ja mustvalge materjali printimiseks printerit, siis tasub osta mõni teine printer, kus kulub vähem tinti. Või veel parem – laserprinter! Kui aga soov muudki teha, nagu seda mina teen, siis on see väärt masin!

5.koht

Väline kõvaketas Buffalo HD-HS500U2 – kui alustasin lühidalt, siis ka lõpetan lühidalt. Tegu siis 500Gb kõvakettaga, mille ma muretsesin omale peamiselt piltide, koduvideode, mp3’de ja dokumentide varundamiseks. Et kui peaks midagi hullu põhikettaga juhtuma, siis on tähtis kraam siiski sel kettal olemas! Seepärast leiab see ketas ka suht vähe kasutusaega, kuna tegu ju nn back-up kettaga, aga see-eest hindamatu väärtusega kõvakettaga! :)