Arhiiv: mai, 2009

F1 ennustusmängus käib tihe rebimine

Posted in F1-ennustus on 24 mai 2009 by Tom

Veel loetud minutid on aega ennustada, kes jõuavad tänasel Monaco GP’l esikaheksasse. Siiamaani on iga ennustuvoor põnevalt möödunud ja pea iga kord on liider vahetunud. Hispaania GP järel haaras liidrirolli enda kanda Raul 92 punktiga. Kui esikolmik on väikesed vahed sisse suutnud teha, siis alates 6ndast kohast kuni 15ndani on seis väga tasavägine. Kuues koht on 15ndast vaid 3 punkti kaugusel. Seega toob ka tänane Monaco GP punktitabelis kindlasti suuri muudatusi. Jääme põnevusega ootama! :)

Olen ennustamisvõlur!

Posted in sport on 20 mai 2009 by Tom

Uskumatu, aga tõsi! 6.mail tegin ma postituse NBA teemal ja ennustasin play-offi teise ringi tulemusi:

Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks 4:0
Boston Celtics – Orlando Magic 2:4
Los Angeles Lakers – Houston Rockets 4:3
Denver Nuggets – Dallas Mavericks 4:1

Ja nüüd toon välja õiged tulemused:

Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks 4:0
Boston Celtics – Orlando Magic 3:4
Los Angeles Lakers – Houston Rockets 4:3
Denver Nuggets – Dallas Mavericks 4:1

Nagu näete, ennustasin peaaegu koguni võitude arvu täpsuselt kümnesse! Ainult üks võit läks mööda! Sellise ennustusega oleks päris kopsaka raha kuskil võitnud! :) Hakka või raha peale ennustama! Igatahes olen siiamaani hämmingus nii täpsest ennustamisest!

Nüüd käivad NBAs juba ida ja lääne finaalid. Teeks siis nendest paaridest ka väikese ülevaate…

Cleveland Cavaliers – Orlando Magic

On üks mees, kes on hetkel minu silmis nba parim mängija. Ta on jõuline, tal on uskumatu hüppevõime, ta viskab hästi nii lähedalt kui kaugelt ja tal on selline kiirus, mida pole enne nähtud. Selleks meheks on LeBron James!

Cleveland eesotsas LeBron James’iga on siiamaani nii head mängu näidanud, et oleks lausa ime, kui Orlando suudaks siit paarist võitjana välja tulla. Päris nulliga siiski Cleveland seekord edasi vast ei pääse. Ennustan, et Cleveland on üks Nba selle aasta finalistidest ja Orlando alistatakse võitudega 4:1.

Los Angeles Lakers – Denver Nuggets

Arvan, et siin paaris läheb märksa tulisemaks heitluseks. Denver on leidnud sel hooajal nii hea mängu, millega võiks isegi nba meisriks tulla. Küsimuseks aga jääb, kas suudetakse pidurdada Lakersi säravat tähte Kobe Bryantit?

Kui Bryant mängib oma hiilgemängude tasemel, siis läheb Denveril raskeks. Samas aga pole Lakersil teist mängijat, kes võtaks mängu enda peale. See-eest on Denveril aga vastu panna kaks võtmemängijat – Carmelo Anthony ja Chauncey Billups. Raske otsus, aga ennustan, et Denver võidab 4:2. Kui ma selle ennustusega ka täppi panen, siis ma nimetan end juba geeniuseks! ;)

Teine tase!

Posted in mobiil, varia on 16 mai 2009 by Tom

Proovin mobiiliga e-maili teel blogida! ;)

Eurotrall vol.2

Posted in muusika on 15 mai 2009 by Tom

Oh seda rõõmu ja õnne – Eesti pääseski finaali! :)

Nii nagu esimeses poolfinaalis, hindasin ka seekord laule hindeskaalal 1-5 ning üllatavaval kombel tulid sel korral paremad hinded. Tont seda nüüd teab, kas mul oli lihtsalt hea tuju või olidki siis teises poolfinaalis paremad laulud. Sai ka kaks viite lausa pandud, üks neist loomulikult Eestile! ;)

1. Horvaatia – 1 *
2. Iirimaa – 4
3. Läti – 2
4. Serbia – 3
5. Poola – 3
6. Norra – 5 *
7. Küpros – 4
8. Slovakkia – 3
9. Taani – 4 *
10. Sloveenia – 2
11. Ungari – 3
12. Aserbaidžaan – 4 *
13. Kreeka – 4 *
14. Leedu – 3 *
15. Moldova – 4 *
16. Albaania – 3 *
17. Ukraina – 4 *
18. Eesti – 5 *
19. Holland – 3

Masendav on see, et nii esimesest kui ka teisest poolfinaalist läks edasi finaali lugu, mis polnud minu silmis hindest 1 rohkemat väärt. Lisaks jäid seekord välja Iirimaa ja Küpros, kes mõlemad said minult hindeks 4 (hea). Küprosel on kohe kole ilus lugu. Eks ma siis kuulan seda nüüd omaette… :(

Õnneks seekord läks vähemalt 7 lugu edasi, keda ma ka tahtsin, et edasi saaksid. Esimese poolfinaali puhul oli see arv vaid 5. Kes eelmist postitust pole veel lugenud, siis ütlen ka seekord ära, et paksus kirjas on siis need 10 riiki, kelle laulud mulle enim meeldisid ning need riigid, kelle järel on tärn, said siis tegelikult edasi finaali.

Egas siis midagi. Jään põnevusega laupäevast finaali ootama. Hoian igatahes Eesti loole kõvasti pöialt, sest pole juba väga ammu saanud finaalis Eestile pöialt hoida.  Mäletan veel väga hästi seda aastat, kui eesti võitis looga “Everybody” ning me olime sõpradega samal ajal Roheliste Rattaretkel. Laupäeva õhtul oli Eurovisiooni puhul metsa suur ekraan üles pandud ja sai tulihingeliselt Eesti võidule kaasa elatud! Uskumatu mälestus mällu igaveseks!

Mis veel tänavusse Eesti euroloosse puutub, siis sattusin täna tööl tegema üht intervjuud inimesega BBC raadiost, kes viis külalisega nii muuseas jutu üle Eurovisooni peale ja kiitis Eesti lugu kõvasti. Ütles, et meil on nii armas ja ilus laulja ja laul ise sama ilus. Tore oli kuulda, et välismaalased meie loost nii hästi arvavad! :)

Lõpetuseks tahtsin veel seda öelda, et loosimistulemusena astuvad finaalis üles alguses suht mõtetud lood minu jaoks. Esimesest kümnest loost on vaid 3-4 kuulatavad, samas kui näiteks kümnest viimasest loost on vähemalt 6 lugu head või isegi väga head! Iseenesest on see väga tore, et lõpupoole lähevad lood järjest paremaks – ei teki und või midagi sellist… :P

Eurotrall vol.1

Posted in muusika on 13 mai 2009 by Tom

Ma ei teagi, kas keegi mu blogi lugejatest üldse seda euroviisi vaatab/kuulab, aga no blogida ikka ju võin. Igatahes, enamus mu tuttavaid ei jälgi eurovisiooni. Eks ma pean tunnistama, et ega nad millestki erilisest nüüd ilma tõesti ei jää. Aga kuna mul on 90ndate lõpust juba eurovisiooni vaatamise traditsioon, siis ei saa mitte kuidagi sellest üle ega ümber. Eile tuletasin isegi vanu häid aegu meelde, kui sai terve perega koos seda suursündmust jälgitud ja kui ma andsin korralduse kõigil pareliikmetel anda punkte lugudele 1st 5ni ning pärast siis järjestasin edetabeli pere poolt antud punktide põhjal! :)

Eile tuli taas mõte, et annaks nähtud lugudele hindeid 1st 5ni ning hinded kukkusid esinemisjärjekorras välja järgmised:

1. Montenegro – 4
2. Tšehhi – 2
3. Belgia – 3
4. Valgevene – 2
5. Rootsi – 2 *
6. Armeenia – 3 *
7. Andorra – 4
8. Šveits – 4
9. Türgi – 3 *
10. Iisrael – 1 *
11. Bulgaaria – 1
12. Island – 3 *
13. Makedoonia – 3
14. Rumeenia – 4 *
15. Soome – 4 *
16. Portugal – 2 *
17. Malta – 3 *
18. Bosnia-Hertsegovina – 2 *

Riigi nimele vajutades saate lugu kuulata ja vaadata Youtube’st. Paksus kirjas on märgitud 10 riiki, keda mina oleksin finaali hääletanud ning tärn on taga neil riikidel, kes siis tegelikult finaali edasi said! Nagu näete, siis minu valikust pääsesid finaali ainult pooled ning kolm lugu, millele andsin hindeks 4, ei pääsenud üldse finaali. Kirsiks tordil oli veel see, kui finaali pääses hoopis Iisreali lugu, mis mulle üldse ei meeldinud. Ühtegi viite ei saanud ka ühelegi loole anda, sest nii head lugu lihtsalt polnudki. Üleüldse olen hindamisel suht helde olnud, sest üleüldine muusikaline tase on eurovisoonil alla igasugust arvestust. Kurb! Eks see eurovisioon üks tsirkus lõppude lõpuks ikkagi ole, aga näete, ikka kisub vaatama. Ju siis mulle meeldib tsirkus. Poliitikast aga ärme parem hakka rääkima…

Loodetavasti homsest teisest poolfinaalist pääseb rohkem paremaid laule finaali, aga eks homme õhtul olen juba targem. Arvan ka seda kusjuures, et Eestil on väike võimalus üle pika aja taas finaali jõuda.

No Country for Old Men (2007)

Posted in 7/10, filmindus on 13 mai 2009 by Tom

Eelmisel nädalal leidsin lõpuks aega, et ära vaadata pea kolm nädalat küsitlusel olnud võitja film No Country For Old Men (2007). Olgu siinkohal välja toodud ka kolme küsitluse tulemused, mis eelmisel kuul mu blogis üleval olid:

Soovitage, millist õudusfilmi neist järgmisena vaadata?
The X Files: I Want to Believe (2008) – 4 häält
The Skeleton Key (2005) – 1
The Strangers (2008) – 1
Vacancy (2007) – 0
The Prophecy: Uprising (2005) – 0
Severance (2006) – 0

Millist seikluspõnevikku soovitate järgmisena vaadata?
Transporter 3 (2008) – 7 häält
The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008) – 3
24: Redemption (2008) – 0

Milline neist on parim dramaatiline film?
No Country for Old Men (2007) – 8 häält
American Gangster (2007) – 3
Atonement (2007) – 2

Nüüd on üleval juba järjekorras neljas küsitlus. Enim hääli animafilmi vaatan ära u nädala pärast, nii et hääletage, kes vähegi viitsib! :)

Siiamaani pole ma igatahes pidanud hääletusel olnud võitja filmidega pettuma. Eelmise hääletuse võitnud No Country For Old Men jättis samuti päris hea mulje. Millegi pärast olin kuulnud sellest filmist peamiselt nautraalseid või negatiivseid vastukajasid ja sellepärast polnud julgenud seda varem ka vaadata. Õnneks oli film märksa parem, kui ette kujutasin. Ja see oli hea, sest vastupidisel juhul oleks postitus märksa negatiivsema alatooniga.

Üllatas see, et filmis ei kasutatud peaaegu üldse taustamuusikat. See tekitas omakorda veel pingelisema olukorra põnevates kohtades. Peategelaste näitlemise üle ei saa ka mitte kuidagi kurta. Soovitan igatahes põnevike ja draamade austajatele seda filmi kindlasti vaadata. Kes pole filmi näinud, nendele ütleks sissejuhatuseks, et tavaline mees leiab kohvritäie raha ning võtab selle endale. Loomulikult oli see raha mõeldud aga kellelegi teisele ja tänu sellele hakkab peale lõputu kassi-hiire mäng, kust ei puudu ka relvad… Hindeks kõva 7/10. Rohkem siiski ei raatsi anda, kuigi ehk isegi võiks…

Muide, suurepärase rolliga hakkama saanud Javier Bardem ütles esialgu filmi režissööridele, et talle ei sobi see roll, kuna ta ei oska autoga sõita, räägib halvasti inglise keelt ning vihkab vägivalda, mille peale vastasid vendadest režissöörid Coenid, et just selle pärast nad talle helistasidki! :)

Edit:
Unustasin seda veel rääkida, et filmi lõpp ei olnud ettearvatav, aga see ei üllatanudki mind nii väga. Viimasel ajal on üldse osatud filmi lõppe juba nii teha, et väga raske on ette aimata. Selles suhtes veel üks pluss filmile juurde!

Esikohale käib tuline heitlus

Posted in F1-ennustus on 9 mai 2009 by Tom

Bahreini GP ennustusvooru järel vahetus F1 ennustusmängus liider. Kuna esiotsas on iga punkt arvel, siis pole ime, kui peale Hispaania GP’d on taas uus liider. Aga eks peagi oleme targemad!

Neljandas ennustusvoorus tehti ka uus punktiskoori rekord, mida ühe etapi eest saadud. Uus rekord on 26p ja rekordi omanikuks sikubilly. Usun, et hooaja jooksul ületatakse ka maagiline 30 punkti piir. 40 punkti on ju siiski maksimum.

Igatahes Hispaania etapi ennustusi on aega edastada veel täpselt 24h. Uutele mängurite teadmiseks, et täpsemalt ennustusvõistlusest saate lugeda valides paremalt menüüst ülevalt esimese lingi – F1 2009 ennustus! ;) Muide, eelmine kord liitus mänguga veel üks uus mängija.

Tulist võistluselamust kõigile! 

NBA playoffi lainel

Posted in sport on 6 mai 2009 by Tom

Viimased paar nädalat on mu vaba aeg kulunud peamiselt NBA mängude vaatamisele, sest algas playoff. Siit ka põhjus, miks ma pole siiamaani jõudnud ära vaadata hääletusel olevat parimat draama filmi. :) Esimeses NBA playoffi ringis oli vaieldamatult põnevaim paar Boston Celtics ja Chicago Bulls. Seeria läks lõpuks otsustava seitsmenda mänguni ning seitme mängu peale kokku läks vaja lausa seitset lisaaega! Seeria viienda mängu võitja selgus kusjuures alles peale kolmandat lisaaega! Olin oma endise lemmikklubi Bullsi poolt, aga kahjuks jäi võitudega 3:4 lõpuks Chicago Bulls siiski alla.

Nüüd on käima läinud playoffi teise ringi mängud ja minu õnneks on nüüd mänge poole vähem, nii et jääb aega muu jaoks ka! :)

Ennustan siinkohal, kes minu arates võiksid teisest ringist edasi saada.

Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks

Siin paaris pole kahtlustki, et Cleveland pääseb edasi. Juba esimeses ringis ei jätnud Cleveland oma vastasele Detroit Pistonsile mingit võimalust võites seeria puhtalt 4:0 ning arvan, et ega Atlantalgi kerge ei saa olema. Kuna Atlanta kulutas kõvasti energiat juba esimeses ringis, alistades Miami Heati 4:3, siis kardan, et Clevelandi vastu ei jaksata enam nii kõvasti võidelda. Cleveldand võidab suure tõenäosusega ka teises ringis puhtalt 4:0.

Boston Celtics – Orlando Magic

Kuigi koduväljaku eelis on Bostonil, kaldub võidukauss siiski Orlando poole. Seda sel lihtsal põhjusel, et Bostonil on vigastatud üks nende liidritest Kevin Garnett ning ilma temata ei ole Boston kahjuks see, kes eelmisel aastal, kui  võideti meistritiitel. Ennustan, et Orlando võidab 4:2.

Los Angeles Lakers – Houston Rockets

Eelmise aasta finalist LA Lakers on ka sel aastal heas hoos. Hea hoo on sisse saanud aga ka Houston Rockets, kes alistas playoffi esimeses ringis Portland Trailblazersi 4:2. Usun, et Houston suudab Lakersi vastu kõvasti hambaid näidata. Kuigi ise hoian pöialt Houstonile, arvan siiski realistina, et Los Angeles Lakers võidab seeria 4:3.

Denver Nuggets – Dallas Mavericks

Põhihooajal võitis omavahelistes neljas kohtumises kõik mängud Denver. Lisaks näitas Denver väga head mängu playoffi esimeses ringis, kui alistati New Orleans Hornets. Samas ei tasu aga mainimata jätta, et Dallas sai esimeseses ringis jagu parema asetusega meeskonnast San Antonia Spursist, nii et Dallas võib eesotsas Dirk Nowitzkiga üllatada! Siiski usun Denveri 4:1 võitu.

Rahutu orav

Posted in zoo on 5 mai 2009 by Tom

Aga ma käisin eile jalgrattaga sõitmas ja tee peal jäi ette üks orav! Esiteks seda, et ta oli ikka suht julge, ei kartnud mind ega midagi ja teiseks, paigal ei tahnud ta eriti püsida, kui pilti tegema hakkasin! :)

Algas rulluisu hooaeg

Posted in sport on 2 mai 2009 by Tom

Viimased kolm päeva olid mul täis sporti ja see juba mulle meeldib! :)

Kolmapäeval sai kõigepealt osavus proovile pandud Õismäel FK Keskuse kardirajal. Sai tehtud kaks sõitu suht jutti ning peale seda oli isu ka täis, sest sisikonna raputas see kurvitamine ja raputamine päris korralikult üles! :D 5nda maini on seal muide soodustus, saab 2 sõitu 195 krooni eest. Ja kuna mai või juuni kuus on plaanis ka kardi võistlus, siis kulus see rallitamine igati marjaks ära.

Hiljem käisin sõpradega bowlingut mängimas. Eelmisel kuul toimus muide bowlingu võistlus, aga peale seda võistlust ei jäänud hing rahule, sest kolmandast kohast jäi puudu vaid 1p. Tegelt sain kolmanda kohaga isegi kolme mängu kokkuvõttes sama palju punkte, aga kuna mina kogusin oma parimas mängus 151p ning sõber 153, siis nii jäigi mulle neljas koht. Võistlus toimus Al Mare bowlingus, aga seekord käisime Z-bowlingus. Sinna jõudsin kusjuures alles teist korda ning mõlemad korrad on positiivsed olnud. Tegime kolm mängu, minu tulemused olid 151, 160 ja 132p. Jäin igati rahule, kuigi oleks veelgi rohkem tahtnud! Tahaks viia oma isikliku rekordi maagilise 200 punktini! ;)

Päev hiljem sai järjest ühelt palli mängult teisele joostud. Esiteks sai sel aastal esimest korda võrkpalli mängitud ja teiseks üle paari kuu taas sulgpalli. Võrkpalli kohta nii palju, et seekord mängisin saalis, aga suvel tahaks hakata kuskil Tallinnas, liival ikka mängimas käima. Kui keegi oskab soovitada mingit head kohta, siis oleksin väga tänulik. Sulgpalli oli ka tore üle pika aja mängida, lisaks korraldan lähikuudel ka sulgpalli võistluse, nii et harjutamine läheb kindlasti asja ette! :)

Eile sai aga 2009nda aasta rulluisutamise hooaeg avatud! Eks ilma poolest oleks võinud juba varem rullima minna, aga võimalus avanes alles eile. Lisaks avastasin õhtul poole 8 aeg Vabaduse väljakul, et Jaani kiriku juures koguneb rahvas, kel rulluisud jalas. Toimus selle aasta esimene ametlik Friday Night Skate. Ise eile sinna kahjuks ei jõudnud ning eelmisel aastal ei jõudnud lausa kordagi, aga sel aastal püüan ikka vähemalt kord kuus sellest vahvast üritusest osa võtta! Vähemalt on mul selline üllas eesmärk, eks näis, palju sellest täita jõuan… :)

Lisaks tahtsin eile päeval ka rattaga sõitma jõuda, aga ei jõudnud kahjuks. Ehk jõuan rattaga homme või ülehomme sõitma! Oleks vaja enne Roheliste Rattaretke tagumik ikka soojaks sõita! :P Aga mitte ainult ise ma ei teinud sporti, vaid käisin ka vaatamas eesti meistrivõitluste korvpallilahinguid nii kolmapäeval kui ka reedel, nii et sport ees ja sport taga! Vahfa! :)