Eurotrall vol.2

Oh seda rõõmu ja õnne – Eesti pääseski finaali! :)

Nii nagu esimeses poolfinaalis, hindasin ka seekord laule hindeskaalal 1-5 ning üllatavaval kombel tulid sel korral paremad hinded. Tont seda nüüd teab, kas mul oli lihtsalt hea tuju või olidki siis teises poolfinaalis paremad laulud. Sai ka kaks viite lausa pandud, üks neist loomulikult Eestile! ;)

1. Horvaatia – 1 *
2. Iirimaa – 4
3. Läti – 2
4. Serbia – 3
5. Poola – 3
6. Norra – 5 *
7. Küpros – 4
8. Slovakkia – 3
9. Taani – 4 *
10. Sloveenia – 2
11. Ungari – 3
12. Aserbaidžaan – 4 *
13. Kreeka – 4 *
14. Leedu – 3 *
15. Moldova – 4 *
16. Albaania – 3 *
17. Ukraina – 4 *
18. Eesti – 5 *
19. Holland – 3

Masendav on see, et nii esimesest kui ka teisest poolfinaalist läks edasi finaali lugu, mis polnud minu silmis hindest 1 rohkemat väärt. Lisaks jäid seekord välja Iirimaa ja Küpros, kes mõlemad said minult hindeks 4 (hea). Küprosel on kohe kole ilus lugu. Eks ma siis kuulan seda nüüd omaette… :(

Õnneks seekord läks vähemalt 7 lugu edasi, keda ma ka tahtsin, et edasi saaksid. Esimese poolfinaali puhul oli see arv vaid 5. Kes eelmist postitust pole veel lugenud, siis ütlen ka seekord ära, et paksus kirjas on siis need 10 riiki, kelle laulud mulle enim meeldisid ning need riigid, kelle järel on tärn, said siis tegelikult edasi finaali.

Egas siis midagi. Jään põnevusega laupäevast finaali ootama. Hoian igatahes Eesti loole kõvasti pöialt, sest pole juba väga ammu saanud finaalis Eestile pöialt hoida.  Mäletan veel väga hästi seda aastat, kui eesti võitis looga “Everybody” ning me olime sõpradega samal ajal Roheliste Rattaretkel. Laupäeva õhtul oli Eurovisiooni puhul metsa suur ekraan üles pandud ja sai tulihingeliselt Eesti võidule kaasa elatud! Uskumatu mälestus mällu igaveseks!

Mis veel tänavusse Eesti euroloosse puutub, siis sattusin täna tööl tegema üht intervjuud inimesega BBC raadiost, kes viis külalisega nii muuseas jutu üle Eurovisooni peale ja kiitis Eesti lugu kõvasti. Ütles, et meil on nii armas ja ilus laulja ja laul ise sama ilus. Tore oli kuulda, et välismaalased meie loost nii hästi arvavad! :)

Lõpetuseks tahtsin veel seda öelda, et loosimistulemusena astuvad finaalis üles alguses suht mõtetud lood minu jaoks. Esimesest kümnest loost on vaid 3-4 kuulatavad, samas kui näiteks kümnest viimasest loost on vähemalt 6 lugu head või isegi väga head! Iseenesest on see väga tore, et lõpupoole lähevad lood järjest paremaks – ei teki und või midagi sellist… :P

Lisa kommentaar