Arhiiv: september, 2009

Definitely, Maybe (2008)

Posted in 7/10, filmindus on 28 september 2009 by Tom

Sügisese esimese hääletuse võitis lõpuspurdiga film Definitely, Maybe. Ja ma ei kahetse karvavõrdki, et just see film sai just nüüd ära vaadatud, sest tegu oli taaskord ühe filmiga, mis üllatas positiivselt. Küsitluse tulemused olid järgmised:

Millist romantilist komöödiat soovitate järgmisena vaadata?

Knocked Up (2007) – 3 häält
Definitely, Maybe (2008) – 4 häält
The Accidental Husband (2008) – 1 hääl

Vaadatud filmi juurde tagasi tulles tuleb ära märkida, et tegu oli sellise romantilise komöödiaga, mille sarnased just mulle meeldivad. Kusjuures, mida filmi lõpu poole, seda rohkem hakkas film meeldima. Millegi pärast arvasin koguaeg, et tegu on sellise filmiga, mis mulle ei meeldi ja võib-olla oli sellepärast mul ka alguses väike negatiivne hoiak filmi vaatama asudes, aga film oli hämmastavalt kaasahaarava sisuga ning lõpuks ma juba nautisin selle filmi vaatamist! :)

Film peaks panema igaühe kasvõi natukenegi oma armusuh(e)te üle järele mõtlema. Eriti lähedalt puudutab see film neid, kes on sattunud armukolmnurka, kellel pole armastusega vedanud või kes on kunagi lihtsalt suhetega segaduses olnud. Nii mõnigi ehk leiab end kellegi osatäitja rolli sobivat, sest on kunagi midagi sarnast kogenud. Mõelge selle peale, kes te pole seda filmi veel vaadanud , aga plaanite vaadata. Siis on palju huvitavam! ;)

Oleks ma teadnud, et filmi produtsendi filmilistis leidub ka selliseid pärleid nagu Love Actually ja Notting Hill , oleksin ma seda filmi tõenäoliselt juba varem vaadanud! :P

Igatahes läks esimene hääletus taaskord täiesti asja ette ning jään järgmisi hääletustulemusi ootama. Seekord on võistlustules trillerid! :)

Oi, hinne oleks peaaegu ununenud. Filmi esimene pool on hinnet 6 väärt, teine pool aga tugevat 8’t. Paneme siis hindeks 7/10. :P

Etappe vähe, võidu kandidaate palju!

Posted in F1-ennustus on 27 september 2009 by Tom

Kas sellist F1 ennustusvõistlust me tahtsimegi? Jah, tahtsime! :)

Peaaegu peale igat uut etappi on taas uus liider esiotsas! Itaalia GP ei toonud küll suuri muudatusi, aga Mairo suutis siiski esikohale taas platseeruda. Eks paljuski mängis rolli ka Hamiltoni seinasõit suhteliselt võidusõidu lõpus, mis muutis mõne punti võrra tulemusi!

Kuna ennustusmängu lõpuni on jäänud veel vaid neli etappi ja esiotsas on vahed minimaalsed, siis oleks õige aeg rääkida sellest, mis juhtub siis, kui peale viimast etappi on esimestel sama palju punkte! Esiteks läheb võrdlemisele omavahelised duellid – kel rohkem võite, see on ka üldvõitja. Kui omavaheliste võitude suhe on võrdne, läheb lugemisele etapi üldvõidud (tabelis ära märgitud punasega). Kui juhtub, et ka üldvõite on ennustajatel sama palju, tuleb parema selgitamiseks vaadata, kes on suurima punktiskooriga hakkama saanud (maksimaalne on teatavasti 40 punkti). Oletame nüüd, et mõlemal ennustajal on parim tulemus 30p, mis ühe etapi eest saadud, siis läheb loosi paremuselt teine tulemus jne. Ja kui juhtub selline kurioosne juhtum, et isegi terve hooaja punktiskoorid on parimatel kõik võrdsed, siis saab üldvõidu see ennustaja, kes oli viimati edetabelis eespool!

Pikk ja keeruline jutt, aga peaasi, et mina sain aru, mida rääkisin! :)

Nüüd on aga viimane aeg kõigil huvilistel oma ennustus teele saata, sest  kell 14:59 läheb Singapuri GP ennustamine lukku!

hamiltonseinas

Kena sügise algust kõigile!

Posted in fotograafia, omalooming on 23 september 2009 by Tom

Tuul on külm ja õhk on jahe
aknast võid sa siiski vahel
nina välja pista veidi –
sügisega kaasa reisi! :)

Jalgpall on jalustrabav!

Posted in sport on 22 september 2009 by Tom

ERR jalgpallimeeskond osaleb juba kolmandat aastat järjest Corporate Cup jalgpalliturniiril. Kõik kolm aastat olen ka mina koosseisu kuulunud ja olgugi, et ma ei mängi meeskonnas just esiviiulit, annan ma siiski igakord endast parima! Viimases mängus, mis toimus eile, võitsime Arvatot 3:0 ning kindlustasime koha veerandfinaalis! Ise mängisin endalegi üllatuslikult päris hästi! :) Meie mängu kokkuvõtet saate aga lugeda lausa ERR’i spordiportaalist!

Nüüd ootab ees järgmisel teisipäeval meid veerandfinaal! Veerandfinaalist kaugemale me pole veel jõudnud, nii et meil on võimalus mingis mõttes ajalugu teha, kui võidame! Nii et kõik, kes soovivad, on oodatud järgmisel teisipäeval ERR’ile kaasa elama :)

2 aastat üle kivide ja kändude

Posted in blog on 21 september 2009 by Tom

Täpselt 2 aastat tagasi, 21.septembril tegin ma siia blogisse oma esimese postituse. Kui oma esimest blogi, mida pidasin blogspoti keskkonnas, pidasin üleval 2a, siis tundub, et see blogi elab kauem! :) Kui palju kauem, eks seda näitab aeg. Loodetavasti tähistame ikka 3ndat sünnipäeva ka sel samal aadressil siin wordpressis! :)

Väheke statistikat ka siis, mis kahe aastaga juhtunud on…

Vaatamisi kokku: 18.473

Aktiivseim päev: 158 külastust — laupäev, 18.aprill, 2009

Postitusi: 191

Kommentaare: 370

Erinevaid teemasid: 23

Küsitlus ärkas ellu!

Posted in filmindus on 21 september 2009 by Tom

Nüüd saan öelda, et ma pole pelgalt vaid sõnade mees, vaid ka tegude mees. Kui viimase küsitluse võitnud filmi ülevaate lõpus rääkisin, et lõpetan nüüd selle küsitluse tegemise ära ja ehk sügisel jätkan, siis nüüd on mul rõõm teatada, et uus küsitlus ongi üles pandud! Nii et kõik vanad ja uued hääletajad võtke osa! Kes muidu on harjunud mu blogi RSS’i kasutama, siis need peavad nüüd mu blogi esilehele suunduma, näiteks nagu  Siim! :P Ja kui pole ühtegi filmi näinud, võite ikkagi hääletada, kui teate just mingi filmi kohta, et see peaks hea olema! See soovitus oli näiteks Paulile mõeldud… :)

Seekord on siis võistlustules romantilised komöödiad. Iga hääletus kestab u nädal aega ning nagu ikka, võitjaks hääletatud filmi vaatan esmajärjekorras ära ja teen ka väikese ülevaate filmist oma blogis! ;)

Seriaali lainel

Posted in filmindus on 20 september 2009 by Tom

Viimasel ajal olen seriaalide vaatamise taas ette võtnud. Viimati vaatasin aasta alguses Prison Break’i, mis aga lõppes ära ja suvi möödus ainult filme vaadates, kui aega selleks leidus.

Nüüd on aga mul esialgu 5 seriaali välja valitud, mida ma siis teatud päevadel olen juba 2 nädalat vaadanud. Kuna aga nädalas on seitse päeva, siis kaks päeva olen määranud filmide päevaks! :)

Esmaspäev on mul seriaali Lost’i päralt. Esimised osad on väga põnevad olnud, nii et Losti ma vaatan esmaspäeval igal võimalusel! Kuna Losti on juba mitu head hooaega kokku tehtud, siis jätkub seda seriaali pikaks ajaks! :)

Teisipäeviti vaatan seriaali, mille peaosas Jennifer Love Hewitt. Tegu fantaasiarikka draamasarjaga Ghost Whisperer. Veel paar nädalat tagasi polnud ma sellest seriaalist veel  midagi kuulnud, aga mõned inimesed soovitasid seda ja võtsin selle oma kavva. Alguses meenutas seriaal natuke Tru Callingu seriaali, kuna mõlemas mängivad suurt rolli surnud inimesed. Tegelikult on tegu siiski suht erinevate seriaalidega ning ootan põnevusega, millal Ghost Whisperer läheb huvitavamaks, sest hetkel väga suurt vaimustust mul veel peal pole.

Kolmapäeviti vaatan aga seriaali Roswell, mida kunagi näidati ka vist TV3 peal. Kuna televisioonist jäi jälgimine kuhugi teise hooaja peale pidama ning kuna see oli väga ammu, hakkasin seriaali uuesti otsast peale vaatama! Kokku siis seda ulmepõnevikku noortest inimestest tehtud 3 hooaega, millega saan ehk aasta lõpuks ühele poole.

Neljapäeva ristisin aga kino päevaks, kuna siis jõuavad kinno uued filmid, mille esilinastumistele ma vahest ehk jõuan. Aga kui ei lähe kinno, siis teen kodus kinoõhtu ja vaatan midagi uuemat!

Reedeti vaatan sõjaseriaali Band of Brothers, mida on mul suht raske jälgida, aga mis on tegelikult väga hea seriaal. Kahjuks on seal nii palju pisiasju, et kui ma viimase 12.osa olen ära vaadanud, siis esimesed osad on mul vist juba meelest läinud! :) Kui nüüd igal reedel kasvõi ühe osa seda seriaali vaadata, siis on paari kuu pärast mul see läbi, sest tegelikult on seda seriaali vaid 10.osa! :P

Laupäeval on mul ka käsil lühiseriaal ja tegu kodumaise toodanguga. Jutt käib siis Tuulepealsest maast, mida isegi praegu vist teise ringina ETVs näidatakse. Kahjuks või õnneks ei õnnestunud mul seda tv’st vaadata, kui seda näidati, nii et nüüd olengi selle kohustuslikku programmi kuuluva seriaali ette võtnud. Peab mainima, et Eesti seriaali kohta ikka väga hea!

Ning pühapäeviti üritan vaadata mingit vanemat filmi, mis siiamaani millegi pärast veel vaatamata jäänud! :) Peagi kavatsen tuua tagasi oma blogi üles nurka ka filmihääletuse, mille võitjafilmi siis kavatsen ka reeglina pühapäeval ära vaadata!

Sellised on siis mu suhted hetkel filmi ja seriaali maailmaga. Muide, siinkohal tuleb ära mainida, et näiteks paari aasta taguse ajaga võrreldes olen ma kinno ikka päris palju jõudnud. Vanasti oli hea, kui kinos jooksvatest filmidest olin kasvõi ühte näinud, aga nüüd on pea pooled nähtud, va need, mida ei kavatsegi vaadata! :P

Seda ka veel, et kui mingi seriaal nendest viiest peaks lõpule jõudma, nagu näiteks Band of Brothers või Tuulepealne maa, siis võtan asemele mingi uue seriaali! Ja uusi seriaale, mida vaadata tahaks, on küllaga, nimetades kasvõi mõnda neist: Miracles, Terminator: The Sarah Connor Cronicles, 24, Joey, Supernatural.

Ennustamine läheb järjest pingelisemaks

Posted in F1-ennustus on 13 september 2009 by Tom

Force India tiimi tõus autsaiderite seast etteotsa on kindlasti paljudele suureks üllatuseks. Samas ega näiteks McLaren ja Ferrarigi hooaja alguses eriti nobedalt liikunud. Rõõm näha, et hooaja jooksul tõusevad osad tiimid tuhast! Sama paralleeli võiks tõmmata ka ennustusvõistlusega. Ka siin on võimalik tagumistel võistlejatel  veel ette otsa tõusta. Vaja läheb vaid osavust, taiplikkust ja rohkesti õnne. Järelejäänud viis etappi peaks selleks ka veel täisti reaalsed võimalused andma! Nii et nüüd on iga etapi ennustus juba topelt tähtsusega! Endal on mul mul kuri plaan vähemalt esikümnesse tõusta, aga eks seda ole 5 etapi järel näha, mitmendaks ma siis lõpuks jäin. Rõõm on tõdeda, et endiselt liitub ka veel uusi ennustajaid ning et esiotsas toimub tõeline kohavahetuste sõda!

Eelmine etapp, Belgia GP, oli eriti raskesti ennustatav ja punkte nopiti sealt tavapärasest vähem. Juba mõne tunni pärast saame teada, kuidas jagunevad punktid peale Itaalia võidusõitu. Aega ennustamiseks on veel pool tundi! ;)

force india