Etappe vähe, võidu kandidaate palju!

Kas sellist F1 ennustusvõistlust me tahtsimegi? Jah, tahtsime! :)

Peaaegu peale igat uut etappi on taas uus liider esiotsas! Itaalia GP ei toonud küll suuri muudatusi, aga Mairo suutis siiski esikohale taas platseeruda. Eks paljuski mängis rolli ka Hamiltoni seinasõit suhteliselt võidusõidu lõpus, mis muutis mõne punti võrra tulemusi!

Kuna ennustusmängu lõpuni on jäänud veel vaid neli etappi ja esiotsas on vahed minimaalsed, siis oleks õige aeg rääkida sellest, mis juhtub siis, kui peale viimast etappi on esimestel sama palju punkte! Esiteks läheb võrdlemisele omavahelised duellid – kel rohkem võite, see on ka üldvõitja. Kui omavaheliste võitude suhe on võrdne, läheb lugemisele etapi üldvõidud (tabelis ära märgitud punasega). Kui juhtub, et ka üldvõite on ennustajatel sama palju, tuleb parema selgitamiseks vaadata, kes on suurima punktiskooriga hakkama saanud (maksimaalne on teatavasti 40 punkti). Oletame nüüd, et mõlemal ennustajal on parim tulemus 30p, mis ühe etapi eest saadud, siis läheb loosi paremuselt teine tulemus jne. Ja kui juhtub selline kurioosne juhtum, et isegi terve hooaja punktiskoorid on parimatel kõik võrdsed, siis saab üldvõidu see ennustaja, kes oli viimati edetabelis eespool!

Pikk ja keeruline jutt, aga peaasi, et mina sain aru, mida rääkisin! :)

Nüüd on aga viimane aeg kõigil huvilistel oma ennustus teele saata, sest  kell 14:59 läheb Singapuri GP ennustamine lukku!

hamiltonseinas

Lisa kommentaar