Arhiiv: detsember, 2009

Minu unenäostaar nr.1

Posted in unenäod on 28 detsember 2009 by Tom

Ei. Aitab naljast. Unenäod on vahel ikka nii veidrad, et neid peab kas edasi rääkima või kirja panema, sest muidu ununevad nad lihtsalt ära.

Eile öösel eksis minu unenäosse ära näiteks Superstaari Kene! Kahjuks ei laulnud ta mu unenäos, aga oleks võinud. Minu arust on ta ikka ääretult andekas ja mis veel olulisem, omanäoline! Minu pärast oleks võinud ta ka uueks Superstaariks saada. Igatahes tuult tiibadesse talle tema lauljakarjääris!

Veel veidratest unenägudest saate lugeda minu vanast blogist: siit või siit.

Minu lemmiknumber ongi muide 4

Posted in varia on 21 detsember 2009 by Tom

Une ootuses täidan ühe kaasblogija, täpsemalt Cinnamoni soovil väikese ahelankeedi.

Minu 4 töökohta:
1) ERR – vahetusjuhataja
2) ER ja ERR – insener
3) E-Rigonda – klienditeenindaja ja ladustaja (tegu väikese hulgifirmaga, mis müüb peamiselt kodutehnikat http://www.rigonda.ee/)
4) Kunagi noorena sai käidud suvel raha eest herneid korjamas. Vot see oli hea töökoht, hernetesei olnud kunagi puudus! :)

4 filmi, mida võiksin ikka ja jälle vaadata:
1) Avatar (2009) – jättis lihtsalt unustamatu mulje
2) Tooks ka teise selle aasta ühe lemmiku välja – Districk 9
3) Üldiselt ma ei vaata filme ikka ja jälle, aga ütleme, et mingi eesti filmi klassika, näiteks Viimne Reliikvia
4) Komöödiaid võib ehk ikka ja jälle vaadata, ütleme siis Jääaja triloogia! :)

4 kohta, kus elanud olen:
Kas praegune koht ka või? Ma olen pea 10 kohas elanud! Enne Tallinna õppima tulemist Rakveres 2 kohas ja Tallinnas nüüd juba u 8 kohas. Tooks välja siis 4 Tallinna elukohta, mis on enim meeldinud.
1) Polütehniku ühiselamu Liivalaia alguses – jah, mõni võib-olla nüüd imestab, et kas tõesti mulle meeldis ühiselamus elada või. Ütleme nii, et eks seal ole need elamistingimused nigelad jah, aga tänu heale seltskonnale ei unusta ühika aegset perioodi mitte kunagi!
2) Järve, Laine 3-4 (oli vist selline aadress). Maja asus selle kõrge petoonseina taga, mis asub Pärnu mnt-l, linna poolt tulles peale Tammsaare tee-Järvevana tee veadukti, paremat kätt. Sai seal koos venna ja ühe vahva sõbraga elatud. Ja meil oli üks tore koer ka! Alati sõber! Meenutused väga positiivsed!
3) Praegune elukoht – Nelgi 30a. Nõmmel olen ma alati elada tahtnud, nüüd siis lõpuks tänu tutvusele sattusingi siia. Korter on ilus ja korralik, naabrid vaiksed, asukoht täitsa norm – mida sa hing veel ihkad. Vastus: suuremat ja enda korterit!
4) Ehitajate tee 168. Asukoht oli ka täitsa norm, üldiselt Mustamäele ma täitsa võiks isegi korteri osta. Seal oli meil 3-toaline korter ja elasin seal kahe sõbraga. Tõsi, suhtlesime siiski suht pealiskaudselt, aga elu oli sealt suht hea. Korterikaaslastega läbisaamisega probleeme ei olnud. Ja mis peamine – seal ma tundsid esimest korda end ise enda peremehena, st ei jaganud enam kellegagi tuba. Süüa pidin ise koguaeg ostma ja tegema jne. Seal elamisega on päris palju häid asju, mida meenutada. Ega muidu sealt ära kolides ma poleks tühjas toas, viimast korda olles ja elukohaga hävasti jättes, pisaraid valanud. Jah. Ilma naljata.

4 teleseriaali, mis meeldivad/meeldisid:
1) Prison Break
2) Friends
3) Lost
4) Ohtlik lend

4 kohta kus olen käinud puhkamas:
1) Stockholm (kiirvisiit, seda ei anna tegelt puhkuseks nimetada)
2) Helsingi (mitu korda, paaril korral ka hostelis ööbinud)
3) Läti-Leedu trip põhikooli lõpus (mitte et ma sellest enam väga midagi mäletaks)
4) Rakveres vanemate juures on alati hea olla ja puhata :)

4 lemmiktoitu:
1) Ahjukartul lihaga
2) Verivorst, hapukapsad ja muu jõulu nänn
3) Compressori pannkoogid – super!
4) Musi tehtud kõik toidud, aga eriti lasanje, pitsa ja muhvinid, mis ma täna just ära sõin :))

4 veebisaiti mida külastan iga päev:
1) subclub.ee
2) e-post (mail.err.ee)
3) delfi.ee (mitte igapäev siiski)
4) viimasel ajal näiteks basket.ee

4 kohta, kus oleks just praegu parema meelega:
1) Ükskõik, milline soe lõunamaa riik, kus on soe, mitte nagu siin praegu (-10 kuni -20)
2) Rakveres vanemate juures
3) Korvpalli trennis (õnneks juba homme õhtul saab)
4) Musi kaisus voodis (õnneks mõne minuti pärast olengi seal) :)

4 blogijat, kes võiksid ka seda testi teha:
1) Margus
2) Tirtsikas,  kes ei leia mitte kuidagi blogimise soont enam üles
3) Kärt
4) Rohkem polegi nagu stabiilseid blogijaid, kes mu blogi loeks. Suvalist nime pole ju ka mõtet panna. Paneme siis Mutt, aga ma kahtlen, kas ta mu blogi loeb.

sry, kui leidub trükivigu. Kell on palju ja ma lähen nüüd magama ja ei hakka üle kontrollima!

Aasta parim film tõenäoliselt nähtud

Posted in 5/10, 6/10, 7/10, 8/10, filmindus on 19 detsember 2009 by Tom

Nagu juba varem sai blogitud, siis teisipäeval sai üks filmimaraton taas “üle elatud”. Vaatamata sellele, et ma olin enne pika päeva tööl olnud, suutsin järgmise päeva hommiku kella 7ni filme vaadata. :)

Ära jõudsime vaadata 4 filmi! Ja peaaegu oleks nii juhtunud, et vaatasime filme paremusjärjestuses. Filmid olid järgmised:

  1. Whisper (2007) 6/10 imdb
  2. Let the Right One In (2008) 5/10 imdb
  3. Orphan (2009) 7/10 imdb
  4. The Last House on the Left (2009) 8/10 imdb

Whisper on vast kõige võõram nimi enamustele, aga tuttavaid näitlejaid oli seal see-eest kohe mitu. Just näitlejate poolest soovisingi alguses seda vaadata. Aga tuli välja, et filmil endalgi polnud midagi viga.

Teisena vaadatud filmist Let the Right One In ootasin ma aga midagi palju enamat. Millegi pärast aga pettusin selles filmis. Kuidagi liiga rahulik ja igav film tundus. Ei kiskunud üldse vaatama. :P

Orb oli aga vägagi tore õudusfilm. Sisu oli päris huvitav. Lõpp keeras natuke ära, aga igatahes tasub vaadata. Ainuüksi juba kasvõi selle pärast, et filmi peategelase juured on filmis pärit Eestist! Isegi nalja sai mõnes kohas lausa! :)

Viimasena vaadatud film oli aga kõigist kõige parem. Algselt mõtlesin, et panen sellele õudukale (või no mis õudukale, pigem oli tegu rohkem põnevusfilmiga) hindeks lausa 9/10, aga kui nüüd tagantjärele sellele aastale pilk peale visata, siis mõni 8/10 film on The Last House on the Leftist nõksa parem. Seega jääb hindeks tugev 8/10. Aga nagu juba öeldud – terve film oli ülipõnev. Filmis tekkisid kohe alguses väga põnevad sündmuste ahelad, mis naelutasid mind põnevusega ekraani taha. Filmile kulutatud aeg läks märkamatult mööda, tuletades veel meelde, et kella aeg oli selle filmi ajal 5-7 vahel hommikul. :)

Oleks veel aega ja tahtmist olnud, oleks viiendaks filmist vaadanud Captivity, aga eks tuleb see mul mõni teine päev siis eraldi ära vaadata.

Lõpetuseks aga veel natuke kino teemal. Eelmisel nädalal sai siis esimest korda käidud Solarise kinos Cinamon. Saal oli väike (see oli lihtsalt juhus), imelikult suure tõusuga (vist ruumi kokkuhoiu pärast) ja kui istusime tagantpoolt kolmandas reas, siis jäi ekraan silmadest alla poole, nii et pidi terve filmi natuke alla poole vaatama, mitte otse ega üles, mis oleks loogilisem. Filmiks endaks oli The Box, mis jättis üsna kehva mulje. Hinnet saate vaadata Filmielu 2009 lingi alt.

Neljapäeval käisin aga Coca-Cola Plazas taas ühel 3D seansil. Filmiks oli verivärske linateos Avatar, mis jättis täiesti vapustava mulje. Milline ilus loodus, fantaasiarikas ja huvitav sisu, palju põnevust ja märulit, loomutruu arvutigraafika ning tagatipuks ka parajalt armastust. Kõike seda muutsid 3D efektid veel paremaks ning üle 2,5h kestnud film ei tundunudki üldse pikk. Hoopis vastupidi. Oleks tahtnud veel edasi näha! Jään järge ootama! :)

Alles eelmisel kuul vapustas mind positiivselt selle aasta ulmefilm Districk 9 ja arvasin, et see jääb selle aasta parimaks filmielamuseks, aga õnneks ma eksisin. Avatar pakkus veel suurema elamuse! Lihtsalt super.

Tore küll, aga lõpuks viskab üle

Posted in ühistransport on 19 detsember 2009 by Tom

Külm. Külm on! Kuradi-kuradi külm on! Ikka mõnus külm on kohe praegu õues. Ligi 20 kraadi miinust. Kas sellist talve me tahtsimegi? Võiks öelda, et jah. Kaua sa ikka seda sooja sügist kannatad ja seda plöga ja lörtsi, mis null kraadi ümber maha sadas. Nüüd on valged jõulud peaaegu et käega katsutavad! :)

Aga no kui ma nädal aega tagasi olin täitsa rõõmus pakase tuleku üle, siis täna hakkas küll juba vastu. Panen küll eksole soojalt riide omaarust, aga ikka on külm. Ja no karupükse ei hakka ka jalga panema ju! Aga see selleks…

Mis mind selle külma juures kõige rohkem häiris täna, oli ühistranspordi jant. Esiteks seda, et jäin hommikul bussist napilt maha (no eks oma viga tegelt, aga ikkagi). Pidin siis 10 minutit peatuses külmetama. Prrr… Bussis ei jõudnud veel end korralikult soojaks ajadagi, kui pidin trammi peale ümber istuma ja no kui see tahtis nüüd tramm olla, siis olen mina küll lumeinimene! See oli pigem piinakamber, mida ma ei soovitaks isegi oma vaenlasele. Selles trammis oli nii külm, et isegi hingeaur oli näha ja ma oli lõpuks täiesti külmund. Ja külmusin veel edasi… seni kuni ükskord tööle jõudsin. Tegelt on siin töö juures ka täna veidi jahe või siis mulle lihtsalt tundub nii, kuna pole hommikusest sügavkülma efektist veel toibunud. Ei tea.

Igatahes tahtsin ma küsida, kas see on normaalne, et trammis on peaaegu sama külm kui õues või? Kas selle pärast tõstetaksegi uuel aastal jälle ühistranspordi hindasid, et siis saab olema trammis soem? Vaevalt küll! Lõdisete trammides edasi ja maksate kah veel selle eest! Ja ärge siis pärast imestage, kui haigeks jääte! Minul näiteks on juba nohu ja valus kurk.  Nii et algus on paljulubav! Vot nii on lood siin kaunil kodumaal! Külm võtab võimust ja hakkab võimule pähe.

Nüüd ootan juba küll soojamat perioodi, kuigi eks ta ole – kalendri järgi algab ju talv alles ülehomme, 21.detsembril, Toomapäeval. Siis on mul muide ka nimepäev! Ärge siis unustage õnnitleda mind ja tuletada mulle seda meelde, sest muidu magan oma nimepäeva võib-olla maha! :)

Ma juba kardan!

Posted in filmindus on 15 detsember 2009 by Tom

Aga nüüd läen ühe sõbra poole filmimaratonile! :)

Järjekorras saab see olema juba kolmas filmimaraton sel aastal, aga seekord koht uus. Ja seekord on väike temaatika ka – õudusfilmide öö! :P

Plaanis vaadata kuni 5 õudusfilmi. Eks näis, palju peale tööpäeva ma jaksan vaadata. 3 kindlasti, ma loodan! :)

Öökull

Posted in eluolu on 2 detsember 2009 by Tom

Täitsa piiiks!

Viimasel ajal on mu unereziim ikka täiesti pea peale pöördunud. Ma elaks nagu mingis teises ajavööndis üldse. Uni tuleb väga hilja ja magan valge aja põhimõtteliselt maha, kui on vaba päev. Aga see ei ole veel kõik!

Eile läksin kell 2 magama. Hilja eks? Aga no võrreldes eelnevate päevadega läksin ma palju varem magama, sest täna on tööpäev ja mõtlesin, et enne tööpäeva võiks varem ikka magama minna. Aga no mis kasu on varem magama minekust, kui und ei ole? Magama jäin alles kella 5 aeg!!! Algul vähklesin niisama 2h voodis, siis käisin vett joomas ja kuulasin tunni jagu mp3-mängijat, aga ka see ei aidanud. Lõpuks kui magama jäin, ärkasin ka veel selle lühikese une ajal 2 korda üles imestades esimesel korral, et ohhoo – jäingi magama ja teisel korral, et kas nüüd kohe karjub äratus. See ei ole normaalne! Nii et enne pikka tööpäeva sain magada tervelt 2 tundi, vahelduva eduga… Nüüd on elava surnu fiiling!

Normaalne.