Arhiiv: juuni, 2010

Sellepärast ongi jalgpall parem kui… :)

Posted in Jalgpalli MM 2010 on 13 juuni 2010 by Tom

Eilse õhtu mäng oli tõeline maiuspala, kui kohtusid Inglismaa ja USA. Inglismaa läks alguses kohe ette ja tundus, et Inglismaa võtab kindla võidu. Ja Inglismaa oligi igas asjas natuke USA-st üle, aga sellest jalgpallis alati ei piisa, et võita! Teinekord võib nii isegi kaotada! Ja see teebki jalgpalli eriliseks ja kaasahaaravaks! Lõpp pole kunagi ettearvatav, mäng on täis dramaatikat. Ma ei tahaks elu sees iial olla Inglismaa koondise väravavahi nahas, sest ma lihtsalt ei kujuta ette, mida mees võis tunda, kui sellise prohmaka läbi eile lasi. Igatahes pani see mängu elama ja teine poolaeg oli tõeline tulevärk USA väravale. Aga võit jäi saamata. Inglismaal ka ei vea mitte kunagi… Läbi aegade on neil nii palju ebaõnne olnud, et kahju hakkab kohe. Ükskord võiks ka ju kõik klappida. Inglismaa koondises on vist kõige rohkem mängijaid, kelle nägu mul silme ette tuleb, kui meeste nimekirja lugeda. Seega… Go England, fight and don’t give up!

https://i0.wp.com/d.yimg.com/i/ng/sp/reuters/20100612/19/2584997594-12062010192125.jpg

Teistes eilsetes mängudes pakkus suurüllatuse minu jaoks Lõuna-Korea 2:0 võit Kreeka üle. Kas tõesti see Kreeka võitis 2004.aastal Euroopa Meistrivõistlused? Mismoodi? Igaljuhul on B-alagrupis nüüd väga põnev seis. Kuna Argentiina võttis kohustusliku võidu Nigeeria üle, siis alagrupi viimane mäng Nigeeria ja Lõuna-Korea vahel võib kujuneda teise kaheksandikfinaali pääseja vääriliseks mänguks. Ja nagu kiuste, ei plaani seda mängu ETV näidata, vaid hoopis teist samal ajal toimuvat mängu Argentiina-Kreeka. Nuuks.

Mis tänastesse mängudesse puutub, siis isiklikult ootan enim õhtust Saksamaa-Austraalia mängu, sest mõlemad meeskonnad on sümpaatsed ja loodan ka mõlema meeskonna edu D-alagrupis, kus on veel Serbia ja Ghana. Tänane esimene mäng Alžeeria ja Sloveenia vahel on huvitav kindlasti sellepoolest, et saab näha, mis meeskond sel Alžeerial veel on et kas nad ka oskavad jalgpalli mängida või? :)

Aafrika meeskonnad ruulivad

Posted in Jalgpalli MM 2010 on 12 juuni 2010 by Tom

Järjest rohkem ma imetlen Aafrika meeskondade mängu. Juba ammusest ajast olen elanud Nigeeria koondisele kaasa, seejärel Elevandiluurannikule ja eile õhtul ka Lõuna-Aafrika Vabariigile. Nende mängus on seda ilu, rõõmu ja hingestatust. Kui värav lüüakse, siis pole mitte mingi probleem paar saltot visata või väike võidutants maha pidada. See kõik paneb selliseid meeskondi teise nurga alt vaatama. Vähemalt mind. Järjest enam muutuvad ka Aafrika meeskonnad tugevamaks. Kui u 10 aastat tagasi nad suurt ohtu ei kujutanud, siis sel MM-il ma ei imestaks, kui näeme mingit Aafrika riiki veerandfinaalis mängimas. Suure õnne korral isegi poolfinaalis. Vot see oleks tänavuse MM-i tõeline maiuspala! Hoian Aafrika koondistele pöialt, kui nad just muidugi Hollandiga mängima ei satu, sest olgem ausad, Hollandile olen mudilaspõlvest peale pöialt hoidnud! :)

https://i0.wp.com/d.yimg.com/i/ng/sp/reuters/20100611/16/2746657483-11062010164950.jpg

Teises eilses mängus jättis Prantsusmaa väga kahvatu mulje nagu üldse viimastel suurturniiridel. Peale seda, kui Prantsusmaa tuli maailmameistriks, on neil kõik allamäge läinud. Mäletame ju hästi, kui järgmisel MM-il 2002.aastal nuhtles Senegal (jällegi Aafrika riik!) Prantsusmaad ning Prantsusmaa jäi alagrupis sootuks viimaseks. Ei imestaks, kui sel aastal läheb samamoodi.

Ideaalis võiks A-algrupist edasi saada LAV ja Uruguai. Uruguai just selle pärast, et üle pika-pika aja saadi taas MM-ile ja oleks kahju, kui nad juba peale alagrupivooru peaks kohvrid pakkima. Siit aga lugejaküsimus: kuidas on eesti keeles õige kirjapilt, kas Uruguai või Uruguay? Või on mõlemad õiged?

Vuti MM ennustusvõistlus algab juba homme

Posted in Jalgpalli MM 2010 on 10 juuni 2010 by Tom

Homsest algab jalgpalli MM ja sellega koos ka jalgpalli ennustusvõistlus, mille leiate siit samast ülevalt paremal menüüst 2 aastat tagasi korraldasin ka analoogse ennustusvõistluse jalgpalli EM’i raames, mis möödus vägagi põnevalt. Usun, et sel suurturniiril on ennustajaid rohkemgi, sest paljud on juba oma esimese ennustuse teinud, nii et konkurents peaks tulema päris tihe! Osa võivad võtta loomulikult kõik, kes soovivad. Ka need, kes jalgpalli väga ei jälgi, sest teatavasti läheb ennustamises ka õnne vaja. Eriti on oodatud õrnema soo esindajad ennustama. Päris huvitav oleks, kui turniiri lõpuks oleks võitja hoopiski naisterahvas! Igatahes – edu kõigile ennustajatele! :)

Suvi 2010 eelvaade

Posted in üritused, blog, eluolu, sport, trip on 8 juuni 2010 by Tom

Ja ongi käes juba juuni. Aeg vaadata, mis siis sel suvel plaanis on. Nagu tavaliselt, siis on loomulikult tulemas jooksvalt plaane juurde ja osad plaanid jäävad alati täitmata, aga see on paratamatus.

Alustuseks on sel reedel korpallihooaja (mida ma sel aastal eest vedasin) lõpetamine Kalev Spa Vip saunas, mis sobib minule nagu rusikas silma auku! :) Ja loomulikult teeb head meelt, et enamik põhikäijad on lubanud ka kõik kohale tulla.

Edasi on plaanis minna järgmisel reedel Paidesse, ühe sõbra töö juurde sauna. Ühtlasi tuleb vist selline pikem saunaõhtu koos korraliku saunaga ja kui kõik plaani päraselt läheb, on see minu saunalistis 60.saun, nii et nn väike “saunajuubel” tulemas! :P

Juuni lõpus või juuli alguses on ehk minek Tõrva ühe parima sõbra maakoju, kus ta on siis oma lapsepõlve veetnud.

Tahaks matkata ka suvel, nii jalgsi, ratta kui ka autoga. Auto trip toimub sel aastal vist kas juuli lõpus või augusti alguses Peipsi rannikut pidi alt üles välja, sihtmärgiks on Narva, aga eks vahepeal saab 3 päeva jooksul nii mitmeski kohas Eestimaad uudistada. Jalgratta matku hetkel silmapiiril pole, aga kindlasti mõtlen midagi välja! Kasvõi ühepäevaseid! Plaan ka jõuda sel suvel kindlasti kuhugi saarele, kuhu enne pole jõudnud. Nominendid on: Prangli, Aegna ja Kihnu. Samuti pole välistatud, et jõuan Manilaiule, kus üks tuttav suvitamas käib ning ka Naissaare matk on suht tõenäoline. :))

Sõpradega, peamiselt endiste kursavendadega, on tulemas suvel kindlasti mingi väljasõit. Hetkel tundub, et valituks osutub Hiiumaa. Eks sõidame ja chillime Hiiumaal ringi, ööbides kusagil puhkemajas või siis telkides, eks näis!

Ahjaa, muuseas vist võiks ka ära mainida, et sel suvel puhkan 18.juuni-10.juuli.

Kindlasti tahaks suvel ka mõnele kontserdile jõuda. Kärdu soovib 14.juulil vist Õllesummerile minna, kui ma õigesti mäletan. Endal on siiamaani silma jäänud Sunfest, mis toimub näiteks 16.07 Viljandis ja 20.07 Rakveres. Aga eks neid kontserdite soove tuleb veel jooksvalt juurde. Kindel plaan oli minna ka Viljandi Folgile, mille pass mul isegi juba ostetud on, aga ootamatult otsustasid ühed tuttavad samal nädalavahetusel oma kooselu ametlikuks teha, nii et sel aastal jääb Viljandi Folk siiski vahele. See-eest ehk jõuan näiteks äkki Hiiu Folgile (15.-18.juuli), kus on mitu päris head esinejat, mis kohe silma hakkasid ja kuhu polegi ma veel üldse jõudnud!

7.-8.augustil olen suure tõenäosusega aga Subclubi kokkutulekul, kuhu ma jõuan juba ma ei tea kui mitmendat korda. Aga see on alati nii lahe üritus olnud, et vot eemale ka ei raatsi jääda. Seltskond on ka muidugi väga viis, juba sellepärast tasub kohale end vedada! :) Ja asukoht on sel aastal kusagil Läänemaal mere ääres, nii et juba selle koha pärast tahaks minna.

18.augustil on tulemas firma suvepäevad Tarsi Talus Raplamaal. Hetkeseisuga olen kahjuks sel päeval tööl, aga loodan, et saan vabaks vahetada ja ikka suvepäevadele minna.

Mis sportimisse veel puutub, siis kui eelmisel suvel jõudsin korvpalli välja loopima u 3 korda ja rullima sama palju, siis need numbrid tahaks nüüd küll mitmekordselt ületada. Plaan on ju hea. :) Lisaks tahaks teha juuli kuus väikese koroona võistluse ja augustis petanki võistluse…

Kui palju plaanidest ellu jõuan viia ja mis jooksvalt veel lisandub, eks seda ole näha juba suve lõpus, mis loodetavasti ei tule nii pea, sest suvi läheb alati nii kiirelt mööda, et ei pane tähelegi ja tihtilugu on mitu head üritust samal ajal… Ebaaus! :P

Lõpetuseks soovin kõigile ilusat suve ja annan teada, et tegelikult olen ma ju järgmise kuu jooksul jalgpalli lainel, sest toimub jalgpalli MM, mille ennustusvõistlust ma ka eest vean. Seega lähevad ka mu blogi postitused jalgpalli teemalisteks. Ärge pikka viha pidage… ;)

Onu tommi seiklused :)

Posted in üritused, eluolu, filmindus, sport on 8 juuni 2010 by Tom

Aeg vaadata seljataha…

Eile sai üle 3 kuu taas üks võistlus korraldatud ja selleks korraks oli see bowling. Kõik oli üldiselt tore. Sai suures seltskonnas lõbusalt aega veedetud, ainult et.. Ma jäin teist aastat järjest taas neljandaks! :D No kaua võib? Järgmine aasta peaeesmärk on mul nüüd vähemalt mitte neljandaks jääda siis. Tulgu muu koht mistahes! :P

Nüüd aga suurim uudis! Olen kolmandat päeva onu! :)) Õnnitleda pole vaja, aga uhke tunne on küll! :) Vend sai 3 päeva tagasi isaks, sündis väike poisipõnn! Lahe! Nüüd tuleb mõni aasta oodata ja siis saab hakata koos sporti tegema! :P

Kinno olen ka paaril korral jõudnud viimasel ajal. Üks film, mida mainida tahaks, on Pärsia Prints, mille arvutimänge ma vanasti mängisin. Nii et oli väga huvitav vaadata filmis tuttavat stoorit ja peategelasi liigutusi!

Saunafänn nagu ma olen, saan uhkustada, et minu saunalisti on lisandud paari viimase kuu aja jooksul veel 4 uut sauna! Varsti on 60 sauna täis, siis teen ehk ka väikese ülevaate! :)

Laupäeval sai aga käidud Türil, kus toimus segakooride laulupäev. Kõik oli ilus ja tore, va see, et ma pidin hakkama kell 17 (just siis, kui olid proovid ja rongkäik läbi ja hakkas suurejooneline kontsert) bussiga Rakvere poole liikuma, sest isal oli sünnipäev ja ma tahtsin sinna ka normaalsel ajal ikka jõuda. Aga kõik see aeg, mis ma Türil olin, oli väga positiivne, nii et kui tekib järgmisel aastal samasugune võimalus, olen kindlasti jälle kohal!

Umbes nädal tagasi oli mul 4 päeva jooksul 3 korvpalli trenni. Kõik erikohtades ja igas kohas hooaja viimane trenn. Seega sai mitmes kohas järjest hooajale korralik punkt pandud. Nüüd tunnen vaikselt korvpallist juba puudust, aga õnneks suvel saab käia ilusate ilmade korral väljas palli loopimas, mida ma loodetavasti ka teen rohkem ikka kui eelmisel suvel! :)

29.mail sai üle pika aja ka üks filmiõhtu korraldatud. Seekord minu juures ja filmihuvilisi oli koguni 5, nii et arvestades väikest korterit,  kus ma elan, siis on 5 isegi väga suur number! :) Filmiõhtu läks loomulikult varajaste hommikutundideni välja, nii et kokku sai vaadatud 4 filmi ja mina sain magama näiteks vist hommikul kella seitsme ajal. :) Aeg-ajalt võib sellist ettevõtmist omale lubada.

Vahepeal olen kõvasti ka NBA mänge vaadanud, kuna käimas on play-off mängud, aga kuna hetkel on järel ainult finaalmängud, siis viimasel ajal olen jällegi päris vähe juba neid vaadanud (mis on iseenesest hea, sest vaikselt hakkab juba üle viskama see pikk hooaeg). :P

Suuri ettevõtmisi polegi rohkem vist väga toimunud, kui just ei maini seda ära, et üks nädalavahetus sai käidud sõpradega ka Viljandis chillimas! Sai saunas käidud, mullivannis vedeletud, piljardit mängitud ning lõpetuseks jalgpalli meistrite liiga finaali ja üht nba idakonverentsi finaali vaadatud…