Punased kaardid ja realiseerimata penaltid

Kui meenutada MM-i veerandfinaale, siis tuleb tunnistada, et kõik olid väga põnevad mängud, kus näidati kokku lausa kahte punast kaarti ja kus ei suudetud kolmel korral penaltit sisse lüüa! Siin on isegi väga raske põnevuse järjekorda neid mänge panna, nii et alustame siis selles järjekorras nagu neid mängiti…

Holland vs Brasiilia 2:1

See mäng oli minu jaoks tõeline maiuspala, sest vastamisi olid selle MM-i ühed tugevamad. Ühtlasi oli sees väike kartus, sest Brasiilia oli Hollandile alles esimene tõeliselt raske vastane. Ja alguses osutuski mu kartus tõeks. Brasiilia alustas mängu väga teravalt ja ründavalt. Mitu korda saadi juba peaaegu 1vs1 väravavahiga löögile, aga siiski suluseisust. 10.minutil andis ootamatult Felipe Melo briljantse söödu Robinhole, kes lõi kindlalt Hollandi väravavahist mööda ja viis Brasiilia 1:0 juhtima. Arvasin siis, et rong ongi läinud, sest Brasiilia jätkas ilusat mängu. Teisel poolaja 53. minutil suutis aga Holland õnnega pooleks viigistada. Sellele lisandus kümnekonna minuti pärast ilusasti lahendatud nurgalöök, kust löödud palli suunas Dirk Kuyt peaga edasi Wesley Sneijderile, kes omakorda suunas peaga palli väravasse ja viis Hollandi 2:1 ette. Pidu võis Hollandi fännide õuel alata. Kui 73.minutil Felipe Melo veel Arjen Robbenile peale astumise eest punase kaardi sai, võis näha, et Brasiilia oli murtud ja nad ei suutnudki oma mängu enam mängida. Seega väga väärtuslik võit Hollandile!

Robinho viis ilusa väravaga Brasiilia juhtima, aga võitu see omadele sel korral ei toonud. Brasiilial avaneb aga suurepärane võimalus võidukalt lõpuni minna juba 4a pärast, kodusel MM-il.

Uruguia vs Ghana 1:1 (4:2)

Enne seda mängu ei osanudki nagu midagi erilist oodata. Üldiselt kuulus mu poolehoid natuke enam Ghana meeskonnale, sest nagu juba varem olen maininud, Aafrika meeskonnad ruulivad. :P

Just siis, kui esimese poolaja lõpus tundus, et vaheajale minnakse 0:0 viigiga, suutis Ghana imelisest kauglöögist, pea 40m pealt, teisel üleajaminutil, napilt enne poolaja lõppu skoori avada. Uruguia aga ei lasknud teisel poolajal Ghana fännidel väga kaua eduseisu tähistada. 55.minutil lõi karistuslöögist ilusa värava, täpselt taha nurka, ei keegi muu, kui Diego Forlan. Seisuga 1:1 poolaeg ka lõppes. Järgnes lisaaeg, mille viimased minutid lähevad ajalukku ja millest räägitakse veel ka kümnete aastate pärast. Võib vist lausa öelda, et oma viimasel rünnakul suutsid Ghana mehed Uruguia värava all sellise segaduse korraldada, et värav sattus tõelise tule alla. Lõpuks ei jäänud Uruguia ründajal, Luis Suarezel, muud üle kui käega pall väravajoonel tõrjuda, sest vastasel juhul oleks pall väravas olnud ja Ghana poolfinaalis. Loomulikult järgne sellisele käitumisele punane kaart ja Ghana eest läks penaltit lööma Ghana parim mängumees Gyan. Saatuse tahtel lõi Gyan latti põrkest üle värava ning järgnesid penaltid, mille võitis omakorda juba 4:2 Uruguai. Tagantjärele võib seega öelda, et Suareze käsi viis meeskonna poolfinaali. Minu silmis oli see nii ebasportlik ja ebaaus värk, et ma tõesti tundsin südamest Ghana koondisele kaasa. Nagu hiljem selgus, arutas Fifa ka selle üle, kas määrata Saurezele pikem kui ühemänguline mängukeeld või mitte. Suarez pääsis siiski ühemängulise keeluga ja oli MM-i viimases mängus taas platsil, aga mehe mänguisu võeti tottaalselt ära, sest iga kord kui mees platsil palli puudutas, järgnes vali vilekoor tribüünidelt.

Uruguia koondise sangariteteks tõusnud paipoiss ja paha poiss. Forlan suurepäraste väravate eest MM-il, Suarez käega värava puhtana hoidmise eest veerandfinaali lõpus.

Argentiina vs Saksamaa 0:4

No kes oleks võinud arvata, et selliste tuliste ja alati tugevate meeskondada vaheline mäng nii ühepoolseks lõpuks kisub. Saksamaa lõi 3.mänguminutil värava ja ehmatas kohe Argentiinat, minnes juba nii varakult 1:0 juhtima. Sellise skooriga lõppes ka kusjuures esimene poolaeg. Teisel poolaeg oli seega Argentiina tõehetk. Tõehetk, mida argentiinlased tahavad kiiresti unustada. Mängu viimase 22.minutiga lõi Saksamaa veel Argentiinale 3 väravat ning Argentiina oli löödud. Olgem ausad, sellise kaitsemänguga ei saagi võita. Kuigi Argentiina koondises on ridamisi kuulsaid ja väga häid mängijaid, ei suudetud MM-il siiski maksimaalset potentsiaali näidata. Kas süüdi on palju kritiseeritud Maradona, mängijad ise või veel miski muu kolmas faktor, jäägu juba igaühe enda otsustada. Kindel on aga see, et Saksamaa sai teist mängu järjest suureskoorilise võidu tugeva vastase üle ning poolfinaalile võidi kindlalt vastu minna!

Ainuke Argentiina mees, kelle näost ja mängupildist võis välja lugeda, et annab endast 100% ning kes võitles igas olukorras lõpuni, oli Carloz Tevez. Müts maha!

Paraguai – Hispaania 0:1

Mäng, kus oli enne mängu selge favoriit – Hispaania. Küll aga ei kajastanud see mängutulemuses. Hoopis vastupidi! Tundus, et favoriidikoorem segab Hispaanial võtmast kindlat võitu. Pall liikus küll ilusasti, aga väravani ei jõutud kohe alguses mitte kuidagi. Hoopis Paraguia oli see, kellel tekkis esimene väga hea võimalus juhtima minna. Nimelt määrati 57.minutil Paraguai kasuks penalti, mille Hispaania väravavaht Iker Casillas aga tõrjus. Paar minutit hiljem aga andis kohtunik suht kergelt Hispaania kasuks penalti. Sellega polnud kohtunikku etteasted veel lõppenud. Esimest penaltit, mille Xabi Alonso sisse lõi, kohtunik ära ei lugenud, sest nägi (kusjuures kordusest mina eriti ei näinud), et Hispaania mängijatest oli keegi liiga vara karistusalas sees. Korduspenalti suutis omakoda nüüd aga Paraguia väravaht tõrjuda, millele järgnes veel hispaanlaste postilöök. Mõne minutiga oli igavast 0:0 mängust saanud ülipõnev ja kaasahaarav kohtumine. Tundus, et kohtunik tahtis väheke kohtumist põnevamaks teha… :) Igatahes siis, kui hakkas vaikselt tunduma, et Paraguia peab teist mängu järjest lisaaega mängima hakkama, otsustas Hispaania, et neile see väga ei sobi. 83.minutil lõi ei keegi muu, kui David Villa Hispaania kasuks uskumatu võiduvärava. Uskumatu värava selle pärast, et enne kui pall väravasse jõudis, lendas ta 4 sekundi jooksul 2 mehe löögist kokku 3 korda vastu posti! Ütleks targa ent kulunud lause – eks õnn soosib tugevamaid!

Paraguai eduga meenub enamustele kindlasti Larissa Riquelme, kes endale kuulsust kogus.

2 kommentaari to “Punased kaardid ja realiseerimata penaltid”

  1. tirtsikas Says:

    Kuidas ennustusvõistlus läks? .. võimalik, et kirjutasid .. aga mul on see kuskile kahe silma vahele jäänud :$

Lisa kommentaar